Ман Сити допусна грешна стъпка в преследването на титлата и

...
Ман Сити допусна грешна стъпка в преследването на титлата и
Коментари Харесай

Кристъл Палас отново спря Манчетър Сити

Ман Сити позволи неверна стъпка в преследването на купата и приключи наедно 0:0 в гостуването си на Кристъл Палас. “Орлите ” от своя страна могат да се похвалят, че не позволиха загуба в двете си срещи през тази акция против първенците и завоюваха общо 4 точки, откакто през октомври нанесоха проваляне на “гражданите ” на “Етихад ” с 2:0.

Джосеп Гуардиола бе заложил на най-хубавите си играчи, които победиха в дербито на Манчестър преди десетина дни, а в развиване на мача необичайно се оказа решението му да не направи нито една промяна, въпреки на скамейката да бяха футболисти от ранга на Рахийм Стърлинг, Габриел Жезус и Илкай Гюндоган.

Футболистите на Патрик Виера започнаха доста интензивно дуела и на няколко пъти заплашиха Едерсон след дейна преса. “Гражданите ” дадоха отговор със мощен изстрел на Джон Стоунс отвън наказателното поле. Последваха още няколко опита от приблизително разстояние, а близо бе Кансело, който нацели гредата в 27-ата минута, когато топката се отклони от десния дирек, а след това Лапорт я прати над опразнената врата.

В 32-ата минута Грийлиш нахлу доста рисково и центрира, само че ударът на Марез попадна в ръцете на Висенте Гуаита. В самия завършек на полувремето още веднъж мароканецът също насочи доста рисков удар, който мина на сантиметри от гредата.

 Кристъл Палас - Манчестър Сити

Най-доброто състояние за играчите на Джосеп Гуардиола пристигна в 57-ата минута, когато отличен пробив на Грийлиш приключи с пас към Де Бройне в наказателното поле, само че белгиецът също нацели гредата, а при добавката на Марез се намеси вратаря на домакините и отрази.

В 60-ата минута Фоудън получи съвършен пас от Родри в наказателното поле, само че се забави и бранителите на “орлите ” му лишиха. В идващите минути “гражданите ” постановиха още по-голямо предимство, само че по този начин и не успяваха да намерят пролуките в защитата на своите домакини.

В 71-ата минута Де Бройне изведе по отличен метод Грийлиш в наказателното поле, той се освободи доста добре, само че успоредният му пас на петър пред голлинията не бе засечен от Бернардо Силва.

“Гражданите ” пропуснаха ново чудесно състояние в последната минута на постоянното време, когато чудесно центриране на Кевин Де Бройне на метър от вратаря след фал бе достигнато от Лапорт, само че бранителят не съумя да нанесе първокласен удар и Гуаита още веднъж избави.

С това тъждество Манчестър Сити продължава да води в класирането на Премиър лийг със 70 точки, само че е преследван компактно от Ливърпул, който е с 66, само че и мач по-малко.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР