Малцина знаят, че лучените люспи са едно от най-ефективните средства

...
Малцина знаят, че лучените люспи са едно от най-ефективните средства
Коментари Харесай

Ако листата на растенията пожълтяват, използвайте обелките на този зеленчук да ги спасите

Малцина знаят, че лучените люспи са едно от най-ефективните средства в грижата за растенията. Този зарзават е прочут със своите вкусови качества и способността си да нанася завършващ щрих на хиляди ястия.

Лукът обаче се слави и с лековитите си свойства. Нашите баби и дядовци са го употребявали освен като храна на трапезата, само че и с него са лекували голям брой неразположения, както и пожълтяването на листата при растенията. Истински подарък от бога е този зарзават.

Запарка от лучени листа лекува растенията от листни въшки

Много постоянно пожълтяването на листата при растенията се дължи на листните въшки. Ако създадем отвара от люспите на този зарзават, то ние ще спасим своите любимци. Самата запарка прогонва акарите, листните въшки и всевъзможни други бактерии.

Същата тази инфузия би могла да се употребява и като органична тор. Що се отнася до приготвянето й, сигурно няма да ви затрудни и то ни минимум.

Вземете еднолитров съд и в него поставете чаена лъжица люспи от лук. На котлона сложете вода, до момента в който заври и с нея залейте люспите до напълване на съда.

Тази „ запарка ” се оставя за едно денонощие, с цел да престои добре.
 Защо листата на ДОМАТИТЕ се усукват и по какъв начин да спрем това? Защо листата на ДОМАТИТЕ се усукват и по какъв начин да спрем това?
Много от градинарите си задават един и същи въпрос, а точно за какво листата на доматите не стопират да се усукват. Причините за това са няк...

На идващия ден прецедете течността. За да ви е по-лесно и комфортно, използвайте бутилка с разпръсквач. С получения разтвор пръскайте щедро долната част на листата на растенията.

Ден по-късно ги измийте с чиста вода и смяната ще настъпи съвсем мигновено.

Опитните градинари постоянно употребяват тази отвара и споделят, че са извънредно удовлетворени от нея. Те я намират за чудесно средство за доматите и морковите.

Благодарение на отварата листата възстановяват естествения си цвят, а листните въшки и бактериите биват прогонени непрестанно.

Ако обичате да се занимавате с градинарство, без значение дали като занимание или професионално, наложително пробвайте да подхраните и отбраните растенията си с този спрей от лучени люспи. Ще останете същински удовлетворени от резултатите, които ще се появят доста скоро.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР