Малко след обявения за начало на Общото събрание на прокурорите

...
Малко след обявения за начало на Общото събрание на прокурорите
Коментари Харесай

Липса на кворум отложи с час Общото събрание на прокурорите за избор на членове на ВСС

Малко след оповестения за начало на Общото заседание на прокурорите час – 10 часа, Иван Гешев – основен прокурор на Република България, в наличието на осемте претенденти за член на Висшия правосъден съвет, разгласи инспекция на кворума на записаните прокурори. В 10.05 ч. той заяви, че са регистрирани 414 прокурори от 1512-те имащи право на глас, оповестиха от Висш съдебен съвет.

На съображение член 20, алинея 2 от Правилата за осъществяване на избори на членове на Висш съдебен съвет от съдиите, прокурорите и следователите Общото заседание се организира, при наличие на повече от половината от включените в съответния лист по член 29 от Закон за съдебната власт прокурори. Поради липса на кворум и на съображение член 29ж, алинея 2 от Закона за правосъдната власт събранието се отсрочва за един час по-късно и ще стартира в 11.00 ч. без значение от броя на присъстващите.

Гешев благодари на всички отзовали се в съботния ден на поканата за присъединяване в Общото заседание на прокурорите и обърна внимание, че по този метод демонстрират почитание както към Прокуратурата на Република България, по този начин и към българските жители, чиито ползи прокурорите пазят.

Събитието се организира в зала 4 на Интер Експо център и се излъчва в действително време на

Главният прокурор Иван Гешев с първи коментар за изгонването на съветските дипломати. Според него това не е проблем на правосъдната система. Обвинител номер едно не разяснява дали в прокуратурата е постъпвала информация от службите.

„ Има разделяне на управляващите. Това не е проблем на правосъдната система”, безапелационен беше той.

По-рано през седмицата говорителката му Сийка Милева уточни, че в обвиняването не е постъпвала информация от службите за нерегламентирана активност на изгонените съветски дипломати на територията на България.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР