Малко известната полово-предавана инфекция Микоплазма гениталиум може да се превърне

...
Малко известната полово-предавана инфекция Микоплазма гениталиум може да се превърне
Коментари Харесай

Малко известна полова инфекция е следващият супермикроб

Малко известната полово-предавана зараза Микоплазма гениталиум може да се трансформира в идващия супермикроб, в случай че хората не станат по-бдителни, съобщи BBC.

Микоплазма гениталиум постоянно няма признаци, само че може да аргументи инфектиране на таза, което може да докара до неплодородие при някои дами. Ако не бъде открита в точния момент и не се лекува вярно, бактерията развива устойчивост към антибиотиците. Тя може да провокира инфектиране на уретрата при мъжете, водейки до мъчително уриниране.

Презервативите могат да предотвратят разпространяването ѝ. Заразяването не постоянно е придружено от признаци и не постоянно се нуждае от лекуване. Често може да остане незабелязана или сбъркана с друга полово излъчена зараза, като да вземем за пример Хламидия.

Тестовете за Микоплазма гениталиум неотдавна бяха създадени, само че към момента не са налични във всички клиники, макар че лекарите могат да изпращат проби в лабораторията на Public Health England, с цел да получат диагностичен резултат.

Ефективността на лекуването на бактерията с антибиотици от групата на макролидите понижава в международен мащаб, като в Обединеното кралство макролидната устойчивост е към 40%.

Друг антибиотик, азитромицин, към момента работи в множеството случаи, само че специалистите предизвестяват хората да вземат защитни ограничения и да се даде по-голяма гласност за инфекцията.

Снимка: Getty Images
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР