Малките автомобили бързо изчезват от моделните гами на производителите на

...
Малките автомобили бързо изчезват от моделните гами на производителите на
Коментари Харесай

Малки комбита има само използвани на пазара

Малките коли бързо изчезват от моделните гами на производителите на коли - рецесията с чиповете и високите ограничавания на излъчванията основават проблеми за малкитеi и поради ниските продажни цени, скъпата технология за отработени газове към този момент не си коства. И даже в случай че желаете едно комби да може да транспортира повече от стек вода, надали ще намерите това, което търсите.

Гамата от използвани дребни коли комбита към момента е приемливо огромна, както демонстрира пазарният обзор. Най-продаваните като Skoda Fabia, Seat Ibiza, Renault Clio, Peugeot 207, Mini Clubman и Fiat Fiorino към момента се оферират в положително качество и на положителни цени. Става дума за модели на не повече от 10 години и с оптимален пробег от 100 000 километра.

Най-евтиният дребен автомобил комби е Peugeot 207 SW (2007 - 2013) с 95 к.с. и стъклен покрив. Добре непокътнати модели може да се намерят от 4300 евро, да вземем за пример в Германия. Комбито 207 не се натрапва в статистиката за повреди и в TÜV, само че заинтригуваните страни би трябвало да внимават за наслойка по изпускателната система и загуба на масло от мотора. Ако бучи по време на пробното шофиране, повода може да е износените втулки на предния мост. PSA си сътрудничи с BMW за създаването на бензинов мотор (1,4 и 1,6 литра) и тези елементите са прелестно икономични.

От 6500 евро би трябвало да си приговите за Seat Ibiza ST (2010 - 2016) 1.2 TSI със 105 к.с. или близкородствената Skoda Fabia Combi 1.2 TSI (2007 - 2014). С оптимален размер на багажника от 1485 литра, Skoda предлага извънредно огромно багажно поделение, надминавайки Ibiza ST с съвсем 300 литра. Технически двете са доста сходни, в това число дефектите (спирачки, шумозаглушител, течове на масло, втулки на предния мост). С възрастта уплътненията на предните порти също могат да причинят проблеми и да разрешат на водата да проникне. Затова не забравяйте да ревизирате херметичността по време на пробното шофиране в автомивката.

Mini Clubman Cooper (2007 - 2014), който има спомагателна задна врата от страната на пасажера, е доста по-скъп, започвайки от 8400 евро. Двете задни порти улесняват товаренето, карането на разтегнатото мини е огромно наслаждение. Колата е доста надеждна, само че постоянно се срещат течове на масло и проблеми в осветлението. Ламбда сондите не са непрекъснато издръжливи, както и ботушите на задвижващия вал.

Всеки, който е отворен и за микрован, ще откри добре непокътнати модели на Fiat Fiorino с 1,4-литров дизел и 77 к.с. от 5500 евро. Fiorino е структурно еднакъв с Citroen Nemo и Peugeot Bipper. Трите оферират доста място и, с помощта на плъзгащата се врата, доста добра товароносимост. Трябва да внимавате за горните опори на предната ос. Затова обърнете внимание на бученето по време на пробното шофиране.

В същия ценови клас се предлага и Renault Clio Grand Tour (2013 - 2020) със 103 к.с. Колата предлага доста място откъм гърба и 1277 литра размер на багажника. Справя се добре в статистиката за повреди, само че е под междинното в TÜV. Преди всичко износването на спирачките и неприятното осветяване утежняват картината. Когато климатикът се повреди, най-често казусът е в кондензатора.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР