Макс Верстапен спечели третата си поредна титла във Формула 1,

...
Макс Верстапен спечели третата си поредна титла във Формула 1,
Коментари Харесай

Макс Верстапен спечели трета поредна титла във Формула 1

Макс Верстапен завоюва третата си поредна купа във Формула 1, откакто неговият съотборник и единствен противник за първото място Серхио Перес катастрофира по време на спринтовата конкуренция в Катар. Перес беше част от случая с присъединяване на три болида в 11-ата от общо 19 обиколки на пистата " Лосаил ", дълга 5.418 километра. В злополуката участваха още Естебан Окон и Нико Хулкенберг, предава БНР.

Нидерландският водач на Ред Бул приключи на втора позиция в Катар, след спечелилия Оскар Пиастри от отбора на Макларън, записал най-сериозния триумф в кариерата си досега. Новобранецът направи мощно начало на надпреварата и не изпусна лидерската позиция до самия край. Верстапен напълно доминираше през годината, печелейки 13 от общо 16 надпревари досега, в това число и 10 рекордните поредни триумфа. Трети в спринтовото съревнование в Катар финишира Ландо Норис с Макларън.

Макс Верстапен е петият водач в историята на Формула 1, който печели три следващи трофеи. Той се причислява към именитите Хуан Мануел Фанджо, Михаел Шумахер, Себастиан Фетел и Люис Хамилтън.

" Фантастично чувство, невероятна година и надпревари. Огромно наслаждение е да бъда част от тази група като троент първенец. Ще продължаваме да даваме всичко най-хубаво, на което сме способни. Много сме щастливи сега. Искаме да продължим напред, всичко е отлично ", съобщи 26-годишният Верстапен незабавно след надпреварата.  

Нидерландецът има 407 точки и е неосъществим на първото място в генералното класиране. Неговият съотлорник Серхио Перес е с 223 точки, до момента в който трети е някогашният първенец Хамилтън със 194 пункта. 

В неделя ще се организира Гран при на Катар, а от първо място още веднъж ще започва Макс Верстапен.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР