Макс Халауей (20-3 ММА, 16-3 UFC) даде сериозна заявка за

...
Макс Халауей (20-3 ММА, 16-3 UFC) даде сериозна заявка за
Коментари Харесай

Халауей преби Ортега и даде заявка за легендарен статут на UFC 231

Макс Халауей (20-3 ММА, 16-3 UFC) даде сериозна поръчка за прозвището "най-великия първенец в категория "перо " в исторята ", откакто записа 13-а поредна победа в UFC и преби най-сериозния кандидат досега за пояса му - Брайън Ортега (14-1, 1 анулиран резултат MMA, 6-1, 1 анулиран резултат UFC). Битката бе прекъсната от лекаря в осмоъгълника преди началото на последния рунд, тъй като американецът бе толкоз пребит (лявото му око съвсем изцяло затворено), че бе рисково за него да продължи.

#AndStill!@BlessedMMA cements his status as a UFC featherweight LEGEND! B2YB: @CircleKStores pic.twitter.com/yLwWCLlWJI
— UFC (@ufc) December 9, 2018

Халауей е създател на най-дългата победна серия в дивизията в UFC, като последното му проваляне е със съдийско решение от Конър Макгрегър преди повече от 5 години. Също по този начин той към този момент има 10 победи в нокаут, а Ортега записва първо проваляне в смесените бойни изкуства в кариерата си, само че показва отличен военен дух и също нарани няколко пъти първенеца. В историята на UFC единствено Андерсън Силва има повече следващи победи 16, като Халауей се изравни по този индикатор с живите митове Джордж Сен Пиер, Димитриъс Джонсън и Даниел Кормие.

The best is @BlessedMMA! #UFC231 pic.twitter.com/AVS67ZLrA8
— UFC (@ufc) December 9, 2018

Първата минута мина внимателно в мерене на дистанцията и от двамата, като по отличен метод и двамата изчисляваха дистанцията при офанзива и отбрана. Халауей пласира първото хубаво ляво кроше, само че Ортега бе сложен за уцелване с придвижването на главата си. Добро дясно кроше на Халауей бе контрирано с лоукик на съперника, след което Благословения почна да нанася попадения в тялото. Хубав десен прав на първенеца бе контриран с десен ъперкът, а малко по-късно Ортега наказа непремислена офанзива с контриращ ляв лакът. Американецът направи тейкдаун в 1:40 минути преди края, само че Халауей бързо се изправи и двамата продължиха с замени от стойка. Благословения нарани опонета си с композиция на леви и десни прави, само че пък Ортега отговори с десен хайкик, който роденият в Хаваи войник дори утвърди с палец нагоре. Претендентът притисна противника до оградата в последните секунди, само че до тейкдаун не се стигна.

What year layoff?

@BlessedMMA is going to work. #UFC231 pic.twitter.com/kWbH7uAphR
— UFC (@ufc) December 9, 2018

Халауей стартира с ляв прав в задачата и външен десен лоу-кик, а след това добави с дясно кроше, предсказвайки придвижването на главата на Ортега. Нова композиция от два десни кроса затвърди усещането, че в стойка първенецът е доста по-уверен, по-освободен и по-ефективен. Нов десен прав разкървави носа на Ортега, а след това следващата доза комбинации напълно наелектризира публиката и сложи кандидата в неволя. Ляв хайкик в задачата на Халауей усили задатъка му в борбата, само че Ортега не губеше наличие на духа и пласира дясно кроше в отговор. Десен лакът в задачата още веднъж хвана американеца неопитен, а малко по-късно първенецът отново се регистрира с положителни комбинации с ръце, като сменяше гарда си. 55 секунди преди края обаче Ортега също записа хубави ляв и десен прав, като докрая даже се стaраеше да инициира размените и приключи рунда с тъкмо дясно кроше.

WON'T. BACK. DOWN. #UFC231 pic.twitter.com/Xm1Q3e28eG
— UFC (@ufc) December 9, 2018

Нов десен прав на Халауей поохлади ентусиазма на кандидата, само че той пък раздруса първенеца с два следващи мощни десни прави в главата. Ортега незабавно потърси тейкдауна, само че Благословения се измъкна, единствено че очевидно не се движеше толкоз добре в идващите секунди. Спининг лакът и лоу-кик на Ортега провокираха още утвърждение от феновете в залата, а не след дълго в размените бе записан и ъперкът. Попаденията на американеца изглеждаха по-значими по реакциите на Халауей, който другояче опитваше повече на брой удари с ръцете си. При 1:50 минути преди края Ортега още веднъж притисна противника до оградата, само че първенецът се измъкна отново и го наказа с десен крос в главата. В последните секунди Халауей нанесе проваляне с крошета, само че Ортега не спря да го преследва и рундът приключи с Благословения притиснат до оградата.

Четвъртата част стартира с дясно кроше в главата за Халауей, като първенецът караше съперника да пропуща с ударите си и си разреши пъчене в клетката, след което записа още няколко попадения с ръцете си. Двамата направиха звучна замяна на дясно кроше в тялото в актива на Ортега, само че Халауей го нарани съществено с канонада от удари в тяло и глава в продължение на 15 секунди!

"I'm ending it now. "@BlessedMMA #UFC231 pic.twitter.com/95DtsMYqkD
— UFC (@ufc) December 9, 2018
Шампионът нанесе нова порция проваляне с следващите си комбинации, като кандидатът можеше единствено да отстъпи към оградата и след това да притисне противника до нея. Халауей се измъкна и безмилостно постановяваше главата на Ортега, който бе свалил гарда си и бе в неволя, като Благословения опитва и несполучливо гилотина. Шампионът записва положителни крошета в тялото на противника и го повали на земята, само че се изправи бързо, тъй като Ортега заключи крайници му. Претендентът трябваше да се избавя в самия край от следващата канонада юмруци, а когато седна на стола си, изглеждаше съществено пребит - лявото му око бе съвсем изцяло затворено и докторът в осмоъгълника трябваше да го прегледа. Кътменът на Ортега умоляваше за още време, в което да третира провалите, само че лекарят реши, че американецът не би трябвало да продължава борбата в това положение - 13-а поредна победа за Халауей!

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР