Макензи Скот, бившата съпруга на основателя на Amazon Джеф Безос,

...
Макензи Скот, бившата съпруга на основателя на Amazon Джеф Безос,
Коментари Харесай

Коя е най-богата жена в света

Макензи Скот, някогашната брачна половинка на създателя на Amazon Джеф Безос, стана най-богатата жена в света, откакто акциите на компанията нарастнаха на фона на пандемията от ковид, в която множеството хора избраха да пазарят онлайн. Скот, която има 4-процентен дял в колоса за електронна търговия, добави още 30,3 милиарда $ към банковата си сметка през последната година, а това увеличи нейното персонално благосъстояние до зашеметяващите 67,4 милиарда $, заяви Bloomberg.

Скокът в цената на акциите идва, откакто те по този начин или другояче скочиха внезапно по време на пандемията, защото хоумофисът и затворените компании изпратиха потребителите да поръчват от колоса за търговия на дребно. Акциите са се нараснали от близо 2000 до 3500 $ единствено от началото на 2020 година, написа Дарик. А това отново удостоверява поговорката, че пари при пари отиват - богатите стават все по-богати в Съединени американски щати, като най-богатите хора са получили още 800 милиарда $ в банковите си сметки от началото на пандемията, до момента в който елементарните американци се чудят по какъв начин да вържат двата края.

Скокът на акциите направи Скот  и 12-ият най-богат човек в света. Като част от „ Даването на залог “ - ангажимент измежду някои от най-богатите в страната да дарят по-голямата част от благосъстоянието си - Скот даде 1,7 милиарда $ на организации с нестопанска цел. Бившите съпрузи Джеф и Макензи реализираха съглашение, което даде на Макензи към 19,7 милиона акции на Amazon.com. Двамата оповестиха през януари 2019 година, че се развеждат след 25 години брак и четири деца, откакто американският вестник National Enquirer разкри, че софтуерният бизнесмен е имал връзка с някогашната водеща на новините Лорън Санчес.

Бившият брачен партньор на Скот продължава да бъде най-богатият човек в света с чиста стойност от 205 милиарда $, заемайки позицията си номер едно в показателя на милиардерите на Bloomberg.Бил Гейтс е втори с 126 милиарда $ на името си, следван от Марк Зукърбърг със 112 милиарда $ и Илон Мъск със 110 милиарда $.

Изпълнителният шеф на Tesla Мъск за малко изпревари Зукърбърг в понеделник, когато неговото чисто благосъстояние набъбна до 115,4 милиарда $, когато акциите на Тесла доведоха до нарастване с 12%. Акциите в автомобилния колос са нарастнали с към 500 % тази година, защото вложителите залагат на Мъск, водач в пазара на електрически коли, а персоналното му благосъстояние се е утроило, откогато пандемията навлезе в Америка през март.

 

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР