Македонският президент Георге Иванов може да получи пет затвор поради

...
Македонският президент Георге Иванов може да получи пет затвор поради
Коментари Харесай

Македонският президент може да получи 5 години затвор

Македонският президент Георге Иванов може да получи пет затвор заради тежки нарушавания на Конституцията на страната, написа националният седмичник "Фокус ", съобщи БГНЕС.

"Последната аудиенция на Иванов в Турция вгорчи живота на президента. Докато беше в Истанбул, той разбра че против него са повдигнати две обвинявания ", написа изданието.

"Иванов изпадна в цялостен цайкнот, тъй като неговата партия (опозиционната ВМРО-ДПМНЕ) към този момент няма надзор над прокуратурата и Конституционния съд ", се споделя още в обявата.

В началото на седмицата Главната прокуратура на Република Македония стартира следствие против Иванов за нарушение на Конституцията на страната. Разследването е почнало след подаването на сигнали до прокуратурата. Те се отнасят до отхвърли на президента Иванов да подпише закона за потреблението на езиците и Договора от Преспа. И двата закона бяха признати от Народното събрание в Скопие. След наложеното несъгласие от страна на президента те бяха прегласувани с безусловно болшинство в Народното събрание, само че Иванов отхвърли да ги подпише.

Прокуратурата е поискала информация и по двата случая от Народното събрание, и от кабинета на президента, с цел да стане ясно, за какво тези закони не се подписвани и за тях не е публикуван нужният декрет. Поради отхвърли на Иванов двата закона към момента не са оповестени в Държавен вестник. Мандатът на Иванов завършва през месец април 2019 година.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР