Руската икономика се оказа по-устойчива, отколкото очакваше Западът. Въпреки всички

...
Руската икономика се оказа по-устойчива, отколкото очакваше Западът. Въпреки всички
Коментари Харесай

La Libre: Западът не е изчислил добре руската икономика

Руската стопанска система се оказа по-устойчива, в сравнение с очакваше Западът. Въпреки всички наказания, тя продължава да укрепва и да пораства, написа, базирайки се на прогнози на Европейската банка за възобновяване и развиване.

Руската стопанска система се оказа по-устойчива от предстоящото и ще продължи да пораства тази година макар западните наказания, до момента в който войната в Газа тежи на страните в района, съгласно новите прогнози на Европейска банка за възстановяване и развитие, оповестени в сряда.

„ Мисля, че беше нереалистично да се чака, че глобите против Русия ще доведат до дълбока икономическа и финансова рецесия, както мнозина се надяваха “, Беата Яворчик, основен икономист на Berd.

Русия, която означи стопански напредък от 3,6% предходната година, се чака да означи 2,5% нарастване на брутния вътрешен артикул (БВП) тази година, 1,5 пункта повече от прогнозата през септември, съгласно последните прогнози на Европейска банка за възстановяване и развитие. Сега съветската стопанска система още веднъж е над равнищата отпреди войната в Украйна.

Според Европейска банка за възстановяване и развитие глобите са лимитирали вноса на технологии от Русия и способстват за напускането на мултинационални компании и отлива на квалифицирана работна мощ. „ Руският напредък в средносрочен проект ще бъде по-нисък, в сравнение с би бил при липса на наказания “, акцентира икономистът.

Европейска банка за възстановяване и развитие обгръща и южните и източните средиземноморски страни. Въпреки че стопанската система на региона се чака да нарасне тази година, той ще бъде по-малък от предстоящото заради закъснение на огромни обществени капиталови планове в Египет и заради войната в Газа.

„ Отрицателните резултати от спора върху туризма в Йордания и Ливан може да се окажат трайни “, отбелязва институцията в прессъобщение.

Египет, от своя страна, претърпя внезапен спад в приходите си от таксите за Суецкия канал, осъдени от офанзиви на йеменските бунтовници хути против кораби, с цел да осъждат израелската война в Газа.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР