Македонският министър-председател Зоран Заев заяви, че е доволен от решението,

...
Македонският министър-председател Зоран Заев заяви, че е доволен от решението,
Коментари Харесай

Заев: Благодаря на България и Гърция за решението за започване на преговори с Македония

Македонският министър-председател Зоран Заев съобщи, че е удовлетворен от решението, което Европейски Съюз взе през вчерашния ден (26 юни) за оповестяване на датата за договаряния за влизането на страната в съюза.
„ Имайки поради, че през май 2019 година ще се проведат избори за европейски парламент, това решение на Европейски Съюз съответствува изцяло с нашите упования. Ние сме щастливи и мотивирани”, съобщи през днешния ден Заев по време на тирада за откриването на 98-мия семинар " Роуз-Рот " на НАТО, съобщи БГНЕС.
В изявлението си Заев благодари на всички страни членки на Европейски Съюз за мотивиращото решение за Македония.
Изключително съм благополучен, че нашите две прилежащи страни България и Гърция организираха една ползотворна полемика и по този начин завоюваха това положително решение за Македония, както и за Албания ”, съобщи Заев
Той също по този начин поздрави и Албания за вчерашното решение на Съвета по общите въпроси на Европейски Съюз в Люксембург.
В отговор на въпрос от страна на участници в семинара Заев заяви, че в петък има среща, след която ще се разгласят упованията за срещата на върха на НАТО, която ще се организира при започване на юли.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР