Македонската полиция е взела крути мерки по отношение на осигуряването

...
Македонската полиция е взела крути мерки по отношение на осигуряването
Коментари Харесай

Скопие преди честванията за Гоце Делчев - полицейски кордони и спонтанни протести  

Македонската полиция е взела крути ограничения във връзка с обезпечаването на безинцидентното протичане на честванията на паметта на Гоце Делчев, както увери и вътрешният министър на РСМ Оливер Спасовски по време на визитата на нашия Министерство на вътрешните работи началник в Скопие Иван Демерджиев преди дни.

Пред и към църквата " Свети Спас ", намираща се в историческата част на града - Старата чаршия, са ситуирани десетки служители на реда, дежурещи непрекъснато, затворени за автомобилно придвижване са и някои улици.

Официални посетители от българска страна се чака да има от Министерството на външните работи, както и от посолството ни в Скопие. В македонската столица към този момент е и българският вътрешен министър и вицепремиер Иван Демерджиев, който се чака да даде изказване пред българските медии в събота сутринта преди началото на формалните празнувания, които се чака да бъдат към обяд.

Всички делегации могат на следващия ден да положат цветя пред гроба на Гоце Делчев, като полицията ще обезпечи безвредното протичане на поклонението, увери македонският министър председател Димитър Ковачевски. Няма да бъдат позволени до територията на РСМ обаче всички, за които управляващите преценяват, че носят заплаха за публичния ред.

По-рано в петък бе проведено " непринудено " шествие, формирано главно от поддръжници на ВМРО-ДПМНЕ, участниците в които желаеха да положат цветя на гроба на българския бунтовник.

Полицейските кордони обаче не позволиха жителите до църквата " Свети Спас ". Съгласно инструкциите на македонското Министерство на вътрешните работи жителите, които желаят да отдадат респект на паметта на Гоце Делчев, би трябвало авансово да уведомят полицията за желанията си.

Следва да отбележим, че и нашият екип, въпреки да има публична акредитация от македонското външно министерство, бе арестуван за над час на границата преди да бъде позволен до територията на югозападната ни съседка, до момента в който други коли с непознати номера - сръбски, босненски, албански и т. н., минаваха през граничния надзор буквало за минути.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР