Македонската партия Левица иска прекратяване на преговорите с България, тъй

...
Македонската партия Левица иска прекратяване на преговорите с България, тъй
Коментари Харесай

Македонска партия иска прекратяване на преговорите с България

Македонската партия Левица желае преустановяване на договарянията с България, защото съгласно нея досегашният опит демонстрира, че всяко последващо решение и контракт в резултат на двустранен спор е приключило с директна вреда за македонския народ.

Както съобщи организация МИА, цитирайки Левица, локалните избори в Република Северна Македония са посочили, че държавното управление няма легитимност да води с трети страни договаряния от основно значение за македонския народ.

Според Левица има два неприемливи сюжета за разрешаване на този въпрос. Първият е сключване на анекс към Договора за другарство, добросъседство и съдействие, или на нов контракт, който планува изцяло приемане на българските условия.

Вторият сюжет планува рамковата позиция, призната от българския парламент през 2019 година, да влезе в преговорната рамка на Европейски Съюз с Република Северна Македония.

Левица приканва да се съблюдава резолюцията за алените линии, да се прекратят незабавно договарянията и да стартира кардинален развой на интеграция, който пази македонските национални ползи, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР