Най-богатите 140 000 нидерландци, които са около 1 на сто

...
Най-богатите 140 000 нидерландци, които са около 1 на сто
Коментари Харесай

Най-богатите нидерландци плащат значително по-малко данъци от сънародниците си

Най-богатите 140 000 нидерландци, които са към 1 на 100 от всички работещи в Нидерландия, заплащат доста по-малко налози от останалите си сънародници, оповестява Нидерландското Бюро за разбор на икономическата политика в свое изследване на налозите и приходите за интервала 2011-2019 година Техните приходи са се нараснали към 10 пъти повече от тези на другите работещи през проучвания интервал.

Групите с най-високи приходи са се възползвали в най-голяма степен от процъфтяващата стопанска система в интервала 2011-2019 година Докато действителните приходи на 99 на 100 от работещите са се нараснали с сред 4 и 8 на 100, тези на най-богатия 1 % са се нараснали с над 70 на 100.

Това е обвързвано с обстоятелството, че най-богатите нидерландци получават приходите си най-вече от облагите на фирмите, в които са шефове и съществени акционери. От 2015 година нататък корпоративните облаги единствено се усилват, а дружно с тях и разпределението на облагата сред притежателите. През 2019 година беше разпределена изключително огромна част от корпоративната облага, възлизаща на почти 25 милиарда евро.

Основният метод за облагане на този приход е корпоративният налог. През обсъждания интервал 0,01 на 100 от доста богатите нидерландци (около 1400 души) са платили към 28 на 100 налози. Същевременно налозите гълтам към 40 % от заплатата на средностатистическите служащи.

Богатите бизнесмени могат да изберат да задържат облагата в компанията си за по-дълъг интервал от време и по-късно да трансферират по-голяма сума едновременно против релативно по-малко данъчно заплащане. Правителството предприе някои ограничения за битка с този дисбаланс, като да вземем за пример нарастването на налога върху разпределението на облагата, което влезе в действие тази година, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Бюрото за разбор на икономическата политика предложи по-голям дял от налога върху облагата да се полза непосредствено, с цел да се попречи на притежателите на предприятия да натрупат облага в компанията си. Това обаче може да има последствия за бизнес климата в Нидерландия, заключава обявата.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР