Македония изглежда отива към предсрочни избори през ноември, тъй като

...
Македония изглежда отива към предсрочни избори през ноември, тъй като
Коментари Харесай

Македония се насочва към предсрочни избори, пише гръцки вестник

Македония наподобява отива към предварителни избори през ноември, защото е малко евентуално държавното управление да обезпечи 2/3 болшинство в Народното събрание, с цел да ратифицира съглашението за името с Гърция, написа " Катимерини ".

Преговорите сред държавното управление на премиера Зоран Заев и ВМРО-ДПМНЕ са в задънена улица, откакто опозиционната партия изиска оставката му и служебно държавно управление да пое властта за 100 дни.

Молбата е отхвърлена от Заев, който обаче изрази вяра, че ще бъде реализиран пробив до 10 октомври.

" Ние имаме вяра, че може да има резултат до края на седмицата или началото на идната ", сподели Заев и добави, че към момента се надява да получи поддръжка в Народното събрание.

Високопоставен представител на Демократичен съюз за интеграция, която съставлява етническите албанци в Македония, изрази вяра, че " храбри депутати от ВМРО-ДПМНЕ ще поддържат съглашението ".

Споразумението за смяна на името на Северна Македония беше подкрепено от повече от 90% от македонците, взели участие на референдума през предишния уикенд, само че съперници оповестиха, че ниската интензивност прави резултата без никаква стойност.

Според ВМРО-ДПМНЕ Заев и външният министър Никола Димитров са подписали съглашение, което не могат да приложат. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР