Макар и Китай да твърди, че е неутрална страна и

...
Макар и Китай да твърди, че е неутрална страна и
Коментари Харесай

Разследване на Дейли телеграф: Китай помага на Русия с военна техника

Макар и Китай да твърди, че е неутрална страна и се показва за главен медиатор за реализиране на мир в Украйна, Пекин оказва помощ на Русия с хеликоптери, дронове, оптични мерници и значими метали, употребявани в отбранителната промишленост, твърди следствие на публицисти от английския " Дейли телеграф ", представено т БНР.

Руски компании, в това число глобени компании, участващи в производството на ракетни установки, бронирани транспортни средства и стратегически бомбардировачи, са получили десетки хиляди колета от Китай след нахлуването на Русия в Украйна, демонстрира следствието.

Търговията сред Китай и Русия се чака да надвиши 200 милиарда $ тази година - нов връх, макар че китайският експорт за други страни е намалял доста, написа изданието.

Износът на артикули с евентуална военна приложимост се е нараснал повече от три пъти през годината, която завърши този юни, спрямо миналата, съгласно разбор на уеб страницата за търговски данни Observatory of Economic Complexity. Такива артикули са нанирачин " артикули с двойна приложимост ", което значи, че имат и цивилен цели, което разрешава на Китай да заобиколи интернационалните наказания и да твърди, че прави единствено законна търговия с Русия.

Подкрепата на Китай наподобява оказва помощ на Русия да издържи на глобите, поставяйки под въпрос успеваемостта на акцията на Запада против Москва, ориентирана към срив на съветската стопанска система.

Една китайска компания е изпратила 1000 дрона в Русия през двата месеца преди войната съгласно данни, събрани от изследователската организация Molfar Global. Тази компания, Shantou Honghu Plastics, се показва като търговец на едро на детски играчки на своя уеб страница и профили в обществените медии. Дроновете са били изпратени на съветска компания, наречена Samson, която по сходен метод се показва за търговец на едро на игри и играчки и наподобява е фиктивна компания, акцентирайки единствено 10 000 рубли капитал на името си, съгласно обществения указател на фирмите.

В обявата " Дейли телеграф " показва и други образци.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР