Мъжкият олимпийски футболни квалификации в зона КОНКАКАФ ще се порведат

...
Мъжкият олимпийски футболни квалификации в зона КОНКАКАФ ще се порведат
Коментари Харесай

ФИФА насрочи удобни за САЩ дати за олимпийската квалификация в зона КОНКАКАФ

Мъжкият олимпийски футболни квалификации в зона КОНКАКАФ ще се порведат по време на паузата на ФИФА за интернационалните мачове сред 20-и март и 1-и април 2020-а година, което значи, че тимът на Съединени американски щати ще може да употребява най-хубавите си млади играчи от европейските клубове като Кристиян Пулишич, Уестън Маккени и Тайлър Адамс.

КОНКАКАФ, районната централа за Северна, Централна Америка и Карибския басейн, разгласи град Гуадалахара (Мексико) за хазаин на шампионата, в който ще вземат участие осем тима. Мачовете ще се играят на два стадиона- обичайният Халиско и на новото оборудване Акрон.

И до момента в който разпоредбите на ФИФА задължават клубовете да освобождават футболистите за мачовете за мъжките национални тимове, то за юноши и младежи решението остава на самите клубове. Сега олимпийската подготовка позволява до присъединяване играчи, които са родени след 1-и януари 1997-а година.

Американците не съумяха да се класират на шампионатите по футбол при мъжете през 2012-а и през 2016-а година, а юношеският отбор не стигна до Световните финали през 2018-а.

Сега Съединени американски щати, Канада, Коста Рика, Салвадор, Хондурас и Мексико са си подсигурили място на финалния шампионат, до момента в който последните две места са непокътнати за тимовете от Карибската подгрупа на пресяванията и ще се дефинират през септември.

Първите два тима от квалификационния шампионат на зона КОНКАКАФ ще играят на олимпийския шампионат в Токио следващата година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР