Мъжкият национален отбор на България се опълчи на европейския вицешампион

...
Мъжкият национален отбор на България се опълчи на европейския вицешампион
Коментари Харесай

България се опълчи на европейския вицешампион Словения, но взе само гейм

Мъжкият народен тим на България се опълчи на европейския вицешампион Словения, само че в последна сметка отстъпи с 1:3 (22:25, 25:22, 18:25, 16:25) във втория си мач мач от група 6, от третия уикенд на Лигата на нациите в Гданск.

Така волейболистите, водени от Николай Желязков, означиха девета загуба, като остават на 15-а позиция във краткотрайното класиране с 6 точки (1 победа, 9 загуби). Тимът на Словения се изкачи на осма позиция с 15 точки (5 победи, 5 загуби).

Първият гейм стартира кошмарно за нашите - 0:4. Бързо обаче обърнахме развиването и стартирахме съкращаването на пасива. За първи път България поведе при 11:10 и стартира да държи въпреки и нежната преднина. Младият ни тим фактически не се уплаши от фаворизираната Словения и игра повече от равностойно. След 18:18 мачът потегли точка за точка. Словенците си върнаха преднината при 21:20. Това обаче очевидно ни пречупи. Бързо пасивът почна да пораства и Словения затвори частта при 25:22.

Вторият гейм вървеше точка до 4:4. Тогава отново Словения първа натисна падала 6:4. Не позволихме да ни пернат и подари поведохме с 8:7. Отново противници започнаха да редуват сполучливи офанзиви и по този начин беше до 15:15. Словения отново поведе с две точки, само че напълно за малко. Дойде ред на България - 22:20. Геймболът за нас бе при 24:22. И триумф - изравнихме резултата.

За страдание възходът на българите не продължи. В третата част противникът бързо откри още веднъж своя темп. Словенците взеха преднина от четири точки - 12:8 и започнаха да диктуват играта. Нашите не съумяха да излязат от ролята на догонващ и съперникът затвори гейма като поведе с 2:1.

Четвъртата част стартира равностойно. „ Лъвовете “ сложиха противника напрегнат се видяха още веднъж хубави моменти. Противопоставянето обаче продължи единствено до десета точка. След това словенците се откъснаха и поведоха с 14:10. Това бе повратен миг. Българските волейболисти не съумяха повече да се опълчват и Словения завоюва гейма с разлика за крайното 3:1.

Най-резултатен бе Мартин Атанасов с 15 точки (2 аса, 1 блокада), Александър Николов добави 13 точки (3 блокади). За противника Тончек Щерн бе над всички с 18 точки (3 аса, 1 блокада), с по 14 точки се разписаха Клемен Чебул и Рок Можич.

На 8 юли българските състезатели срещат Нидерландия в 15:00 ч. б.в. Словения излиза против Иран в 18:00 ч.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР