Мъж на 32 години, изпаднал в мозъчна смърт, вследствие на

...
Мъж на 32 години, изпаднал в мозъчна смърт, вследствие на
Коментари Харесай

32-годишен мъж в мозъчна смърт стана донор и спаси два човешки живота

Мъж на 32 години, изпаднал в мозъчна гибел, в резултат на мозъчен кръвоизлив, стана донор на бъбреци и избави два човешки живота. Това оповестиха от пресцентъра на УМБАЛ " Александровска ".
Още по темата
Бъбреците са трансплантирани на мъж и жена с хронична бъбречна непълнота в Александровска болница. Те са били определени поради максимален % органна съгласуемост с донора от общо шест поканени за оценка от листата на чакащи.

Мъжът е на 55 години от Плевен и е на хемодиализно лекуване от 2017 година, а дамата е на 29 години от Пловдивския район, също на хемодиализа от 2018 година

Началникът на Клиниката по урология в болничното заведение проф. Марин Георгиев съобщи, че трансплантациите са били затруднени, траяли са по-дълго от предстоящото, с намесата на съдов хирург, защото бъбреците са били с рядка анатомична специфичност - единият е бил с 3 артерии, а другият с 2 вени и 2 артерии.

След интервенцията, трансплантираните се възвръщат в Клиниката по анестезиология и интензивно лекуване на болничното заведение. Състоянието им е устойчиво, с доста положителни витални индикатори.

Екипът на УМБАЛ " Александровска " изрича откровени съболезнования на околните на умрелия мъж и адмирира тяхното хуманно решение да дарят органите му за спасяването на други човешки животи в най-трудния за тях миг.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР