Мачът между Джейсън Кублер и Карен Хачанов имаше един момент,

...
Мачът между Джейсън Кублер и Карен Хачанов имаше един момент,
Коментари Харесай

Разиграването от 70 удара на Australian Open, което сякаш нямаше край


Мачът сред Джейсън Кублер и Карен Хачанов имаше един миг, който изпъкна блестящо – разиграване от 70 удара, което на всичкото от горната страна пристигна при брейкбол и изпрати публиката в възторг.

Австралиецът тъкмо бе изгубил първия сет след оспорвана борба и към този момент изоставаше с пробив във втория. Когато получи късмет да върне брейка, напрежението около корта се усещаше.

Двамата започнаха да разменят удари и точката като че ли нямаше край. Никой от тях не грешеше, само че и не записваше уинър. След 90 секунди се стигна до развръзката – бекхенд на Кублер закачи мрежата и стана неспасяем за руснака, а след дълго притихнал мирис трибуните най-сетне избухнаха.

„ Това е най-дългото разиграване, което в миналото съм виждал, “ споделиха коментаторите по Eurosport.

Джейсън стигна и до победа в сета, само че мачът приключи в интерес на Хачанов.

Въпреки че бе зрелищно, това не бе даже най-дългото разиграване на Australian Open – през 2013 Жил Симон и Гаел Монфис изиграха точка от 71 удара, а съгласно Reuters най-дългата в историята е сред Жан Хепнер и Вики Нелсън от 1984, когато двамата си подават топката 29 минути и 643 удара, преди да се дефинира спечелилия.

Според върховете на „ Гинес “ най-дългата точка за всички времена е записана от италианците Симоне Фредиани и Даниеле Печи на 11 юни 2017 и е траяла 51 283 удара. Двамата са преследвали достижението целеустремено и са почнали разиграването в 6:23 сутринта, като то е траяло до 19:00 ч..
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР