Любопитно Жената, която Холивуд не успя да промени Днес се

...
Любопитно Жената, която Холивуд не успя да промени Днес се
Коментари Харесай

Жената, която Холивуд не успя да промени

Любопитно Жената, която Холивуд не съумя да промени Днес се навършват 37 години от гибелта на Ингрид Бергман  Ива Ваташка 29 август 2019, 11:49 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Жената, която Холивуд не съумя да промени
Жената, която Холивуд не съумя да промени
 Учени прелетяха през огнен облак и го снимаха
Учени прелетяха през огнен облак и го снимаха
 Най-красивите тоалети на филмовия фестивал във Венеция
Най-красивите тоалети на филмовия фестивал във Венеция
 Настъпи тяхната нощ: какво знаете за тези животни
Настъпи тяхната нощ: какво знаете за тези животни
 Секновение - църквата уважава св. Йоан Кръстител
Секновение - църквата уважава св. Йоан Кръстител
 Учени: Метални частици доближават лимфните възли по време на татуиране
Учени: Метални частици доближават лимфните възли по време на татуиране
 Балетисти в отбрана на принц Джордж
Балетисти в отбрана на принц Джордж
 Тест: Крие ли се нарцис във вас?
Тест: Крие ли се нарцис във вас?

един августовски ден през 1915 година в Швеция се ражда Ингрид Бергман – актрисата, която остана вярна на себе си и покори Холивуд със своята естествена харизма, просветеност и хубост.

Една от най-големите звезди на киното се сблъсква с ударите на живота още на 2-годишна възраст, когато губи майка си. Десет години по-късно от този свят си отива татко ѝ. Младото срамежливо момиче не губи кураж и не стопира да мечтае за филмовия свят.

View this post on Instagram
A post shared by Ingrid Bergman ♡ (@loveingridbergman) on Jan 10, 2018 at 1:42am PST

Усилията ѝ не остават напразни и от 1935 година тя стартира да се снима в шведски филми. Няколко години по-късно младата Ингрид се появява и в Холивуд.

Бергман добива звездна популярност, с помощта на „ Казабланка “ (1942 г.) - едно от най-емблематичните творби на седмото изкуство. Героинята на Ингрид е жена, разкъсвана сред двама мъже по време на Втората международна война. Следват заглавия като „ За кого бие камбаната “, по романа на Хемингуей, както и ленатата, която ѝ носи първия Оскар - „ Светлина от газова лампа” (1944 г.).

Талантът на шведската актриса е оценен уместно и тя не стопира да получава номинации за най-престижната кино премия. Печели още две от тях – за продукциите „ Анастасия “ и „ Убийство в Ориент Експрес “. В сбирката си има също няколко премия „ Еми “, „ Златен глобус “ и „ БАФТА “.

View this post on Instagram
A post shared by Luiz Carlos Botelho (@luizcarlosbotelho) on Aug 28, 2019 at 9:05pm PDT

Бергман не желае да се трансформира поради Холивуд. Тя не заменя името си с артистичен псевдоним, нито се подлага на някакви разкрасяващи процедури, а залага на естествения си тип. В плен на нейния сексапил попада известният режисьор Роберто Роселини, до момента в който снимат дружно кино лентата „ Стромболи “. Връзката им, от която се появява и дете, стартира през 1950 година, когато Ингрид към момента е омъжена за първия си брачен партньор.

View this post on Instagram
A post shared by Ingrid Bergman ♡ (@loveingridbergman) on Jun 29, 2016 at 2:35am PDT

Веднага избухва скандал и на актрисата е неразрешено да се снима повече в Холивуд. Това не я пречупва и тя се връща в Европа, където се снима в италиански и френски филми. През това време тя се омъжва за Роселини и двамата имат още две деца.

Холивуд не може без своята естествена хубавица и през 1956 година тя се завръща в Америка. В идващите години геният ѝ грее с изключение на в киното, само че и на театралната сцена. Последната роля на Ингрид е в облика на министър-председателя на Израел – Голда Мейър. През това време актрисата скрито се бори с рака на гърдата и за жалост губи борбата през 1982 година, навръх рождения си ден.

Ингрид Бергман се оправя с лекост с житейските компликации и ни въодушевява да бъдем борбени, целеустремени и естествени.

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Ива Ваташка Източник: Ингрид Бергман Холивуд Казабланка кино .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  Мая Манолова за парцела на щерка й в центъра на София Мая Манолова за парцела на щерка й в центъра на София  <br> Деца получиха „ синдрома на върколака” поради лекарство <br>
Деца получиха „ синдрома на върколака” поради лекарство
 <br> <strong> Човекът </strong>, който върна <strong> Южна Добруджа </strong> на България <br>
Човекът , който върна Южна Добруджа на България
 <br> <strong> Учени: </strong> Метални частици доближават лимфните възли по време на <strong> татуиране </strong> <br>
Учени: Метални частици доближават лимфните възли по време на татуиране
Последни  <p><strong>Жената</strong>, която Холивуд <strong>не съумя да промени</strong></p> Жената, която Холивуд не съумя да промени  Румен Петков Румен Петков: Случаят „ Куйович” демонстрира...  Джеси Комбс Загина „ най-бързата жена на четири колела”  Какво се случва във Англия, идват ли избори Какво се случва във Англия, идват ли избори  <p>Какво ще е времето през септември, ще захладнее ли</p> Какво ще е времето през септември, ще захладнее ли  <p><strong>Грета Тунберг: </strong>&bdquo;Доналд Тръмп би трябвало да слуша науката&rdquo;</p> Грета Тунберг: „ Доналд Тръмп би трябвало да слуша...  <p>Ужасяващи детайлности за бруталното ликвидиране край Негован</p> Ужасяващи детайлности за бруталното ликвидиране край...  Иван Гешев Гешев за арестите в Бургас: Това са три разнообразни случая  <p><strong>Учени</strong> прелетяха през <strong>огнен облак</strong> и го заснеха</p> Учени прелетяха през огнен облак и го снимаха  <p>Най-красивите тоалети на филмовия <span style= Най-красивите тоалети на филмовия фестивал във Венеция  <p>На море в края на сезона: какъв брой ще ни струва</p> На море в края на сезона: какъв брой ще ни коства  <p><span style= Най-очакваните касови филми до края на годината  <p>Ферма за рабски труд на немски деца в Румъния</p> Ферма за рабски труд на немски деца в Румъния  <p>Това е най-големият в света &bdquo;електромобил&rdquo;</p> Това е най-големият в света „ електромобил”  <p><strong>Как </strong>да превърнем ставането за учебно заведение заран в <strong>лесна игра</strong></p> Как да превърнем ставането за учебно заведение заран в лесна...  Huawei Huawei може да остане без Android за новите си телефони  плодови прилепи Настъпи тяхната нощ: какво знаете за тези животни  <p><strong>Секновение</strong> - църквата уважава св. Йоан Кръстител</p> Секновение - църквата уважава св. Йоан Кръстител  <p>Моторист почина в злополука с Любомира Казанова</p> Моторист почина в злополука с Любомира Казанова  <p>Глобиха с 1 млн. лева една от най-големите банки у нас</p> Глобиха с 1 млн. лева една от най-големите банки у нас Всичко от през днешния ден Виц на деня След пътешестване лорд Филип се връща в замъка си, вика прислужникът Джон и го пита бил ли е в негово неявяване при жена му лорд… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Ивет Лалова с следващ триумф  Той е българският господин за един ден  Днес на Шипка е положен първият камък на българската независимост  Откриха нова златна мина у нас  Защо 2 млн. души се хванаха за ръце и пяха дружно против Съюз на съветските социалистически републики  Млад мъж избави две деца и оцеля по знамение в „ Аспарухово ” Водещи вести  <p>Какво ще е времето през септември, ще захладнее ли</p> Какво ще е времето през септември, ще захладнее ли  Иван Гешев Гешев за арестите в Бургас: Това са три разнообразни случая  <p>Ферма за рабски труд на немски деца в Румъния</p> Разбиха плантация за рабски труд на немски деца в Румъния  Джеси Комбс Загина „ най-бързата жена на четири колела ”  <p><span style= Най-очакваните касови филми до края на годината
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР