Любителите на кафе не липсват и много от нас не

...
Любителите на кафе не липсват и много от нас не
Коментари Харесай

Кой би повярвал, че кафето с лимон е толкова полезно

Любителите на кафе не липсват и доста от нас не могат да си показват деня без обичаната си ароматна напитка. Малцина обаче знаят, че кафето може да се пие освен със захар или мляко, само че и с... лимон.

Такава неочевидна композиция може да наподобява безинтересна и даже неприятна. Струва си да го опитате освен поради екзотичния му усет, само че и заради неповторимите му свойства, тъй като то може да подкрепи отслабването и да бъде лек за махмурлук. Вижте по какъв начин да си приготвите този тип кафе и какви са изгодите му за здравето.

 кафе с лимон

Ползите от пиенето на кафе с лимон идват от комбинацията на тези две съставки. Кафето дължи свойствата си на първо място на наличието си на кофеин и хлорогенна киселина (CGA), които имат антиоксидантни свойства. Благодарение на това то се бори със свободните радикали и понижава оксидативния стрес, което снижава риска от развиване на някои типове рак, да вземем за пример на черния дроб, дебелото черво, простатата или ендометриума. Кофеинът, съдържащ се в кафето, има подтикващ резултат, прибавя сила, усъвършенства концентрацията и благосъстоянието. Освен това форсира метаболизма и процеса на изгаряне на калории – с цел да се възползвате от този резултат е изключително целесъобразно да пиете кафе тъкмо преди подготовка.



Лимонът, въпреки това, е източник на витамин С и флавоноиди, които са мощни антиоксиданти. Благодарение на това лимонът има същите антиоксидантни свойства като кафето и по този метод унищожава свободните радикали и понижава риска от развиване на рак. И двете субстанции усъвършенстват работата на храносмилателния тракт, в това число работата на черния дроб, а също по този начин почистват червата. Витамин С, съдържащ се в лимона, също подкрепя имунната система в битката против патогените. 

Кафе с лимон за намаляване и главоболие

Кафето и лимонът имат доста сходни здравословни свойства. Комбинирането им в една напитка форсира метаболизма и по този метод подкрепя отслабването и облекчава запека. Тези свойства обаче се демонстрират основно от съдържащия се в кафето кофеин, тъй че за ускорение на метаболизма и възстановяване на изгарянето на мазнини самото кафе е задоволително, прибавянето на лимон в този случай не носи кой знае какви спомагателни изгоди.

Кафето с лимон също може да облекчи резултатите от махмурлука, тъй че си коства да го пиете след алкохолно празненство. Най-вероятно това изказване е обвързвано с обстоятелството, че кофеинът свива кръвоносните съдове, което оказва помощ за облекчение на главоболието. Лимонът работи освежаващо.

 кафе с лимон

Как се прави кафе с лимон

Кафе с лимон за доста хора звучи като странна и може би не изключително вкусна композиция. Понякога обаче си коства да нарушите рутината, въпреки и единствено от любознание. Киселинността на този тип кафе нарушава горчивия му усет, което подсигурява на вкусовите рецептори невиждано преживяване. Кафето с лимон има другоземен и ободрителен усет.

За приготвянето на напитката са нужни единствено две съставки: кафе и лимон. То може да се подготви по разнообразни способи, само че най-често към приготвеното в еспресо машината кафе се прибавя комат лимон (25-30 мл) или първо в чашата се налива сока, изцеден от резена лимон и по-късно еспресото се вари. Можете също по този начин да втриете лимонова кора в готовата напитка.

Кафето с лимон може да се пие както топло, по този начин и студено. Можете също да добавите захар или мляко на усет, само че нормално се пие без никакви добавки. Еспресото от своя страна може да се подготви и в капкова кафеварка, кафемашина или в класическия вид.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР