Лявата платформа ЛЕВИЦАТА! обяви, че ще обжалва пред Върховния административен

...
Лявата платформа ЛЕВИЦАТА! обяви, че ще обжалва пред Върховния административен
Коментари Харесай

Левицата! готви иск във ВАС за изборната машинация на ЦИК

Лявата платформа ЛЕВИЦАТА! разгласи, че ще апелира пред Върховния административен съд решението на ЦИК за отпадане обособеното записване в протокола на резултатите от машинното и от хартиеното гласоподаване преди отчитането единствено на сбора от двата типа гласоподаване.

Според лявото обединяване това дава предпоставки за измами във вота и погрешно отчитане на резултатите от машинното гласоподаване при записване на крайния резултат от гласуването, като ще се попълня единствено общият резултат в секцията, без да е ясно какъв брой гласа идват от машинно и какъв брой от хартиено гласоподаване. Като отпада тази контролата, няма да може да се разбере дали вярно или дали въобще е регистриран машинният избор в крайния резултат от гласуването - считат от ЛЕВИЦАТА!. Според тях без тази информация по-лесно ще могат да се правят " чудовищни измами " на парламентарните избори на 2 април.

" След като хартиената коалиция в Народното събрание отстрани машинния протокол (пригледен и неомазан от партийни ръчички), хартиената коалиция в ЦИК (ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и двама от ИТН) отстрани графата от протокола за отбелязване на гласовете от машинния и хартиения избор. " - това написа във фейсбук профила си Мая Манолова от ЛЕВИЦАТА!.

Тя напомни, че още като омбудсман е направила разбор на гласуването с хартия и с машини в обща секция като са посочили редица случаи, когато вотът единствено от машинното гласоподаване е по-висок и от крайния резултат за някои партии.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР