LVNG, германска държавна железопътна компания и първата фирма, внедрила търговски

...
LVNG, германска държавна железопътна компания и първата фирма, внедрила търговски
Коментари Харесай

Първата компания с водородни влакове преминава към електрически модели

LVNG, немска държавна железопътна компания и първата компания, внедрила търговски водородни влакове, се отхвърля от мощните транспортни средства и вместо това ги заменя с електрически версии.

Това се споделя в репортаж на Quartz, оповестен в понеделник.

В публикацията се отбелязва по какъв начин компанията е почнала да употребява влаковете с водородни горивни кафези през септември 2018 година единствено с цел да се отърве неотдавна от тях, защото електрическите версии са по-евтини за ръководство и работа.

Прессъобщение от компанията в допълнение означи отдадеността ѝ за последователно унищожаване на изкопаемите горива посредством потребление на новите електрически модели.

102 електрически влака

„ От 2029 година ние поредно ще използваме 102 нови многокомпонентни единици с технология за акумулатори, които са без излъчвания – и по този метод последователно ще премахнем съществуващите дизелови паркинги “, споделя в изказването министърът на превоза на Долна Саксония Олаф Лиес.

„ Това е значимо решение за поврат в подвижността. Новите влакове оферират повече пространство от транспортните средства, които се употребяват сега. По този метод сътворяваме условия за увеличение на броя на пасажерите “.

Изявлението цитира пазарно изследване, съгласно което е изключително икономично да се вкарат електрически транспортни средства по маршрута от Оснабрюк до Олденбург.

„ Искаме Deutsche Bahn да разшири връзката с контактен проводник до 2034 година Това освен обслужва локалния превоз, само че като цяло усилва гъвкавостта на цялата железопътна система при положение на спирания “, добави Лиес.

Компанията имаше почти 14 влака с водородни горивни кафези по маршрута сред Куксхафен, Бремерхафен, Бремервьорде и Букстехуде и влага 93 милиона евро в тях.

Quartz цитира изследване от 2022 година, поръчано от немската провинция Баден-Вюртемберг, което демонстрира, че водородните влакове ще бъдат с 80% по-скъпи в дълготраен проект спрямо електрическите им разновидности.

Първа в света

Именно Alstom показа първия в света 100-процентов водороден трен през август 2022 година Наречен Coradia iLint и пуснат в деяние за първи път в Бремерфьорде, Долна Саксония, Германия, транспортното средство имаше за цел да понижи въглеродния отпечатък от пътуването.

„ Мобилността без излъчвания е една от най-важните цели за обезпечаване на стабилно бъдеще и Alstom има ясна упоритост да стане международен водач в различните системи за задвижване за железопътния превоз “, споделя по това време Анри Пупарт-Лафарж, основен изпълнителен шеф и ръководител на борда на Alstom.

„ Първият в света водороден трен, Coradia iLint, показва нашия явен ангажимент към зелената подвижност, съчетана с най-съвременните технологии. Ние сме доста горди да въведем тази технология в серийна употреба като част от международна премиера, дружно с нашите страхотни сътрудници “.

Не всички страни обаче се отхвърлят от влакове с водород. Миналия юни първият водороден трен в Северна Америка проработи в Квебек, Канада. Превозното средство също беше модел на Alstom.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР