ЛУКОЙЛ-Нижневолжскнефт, поделение на най-голяма частна петролно-газова копания в Русия, откри

...
ЛУКОЙЛ-Нижневолжскнефт, поделение на най-голяма частна петролно-газова копания в Русия, откри
Коментари Харесай

Лукойл откри голямо газово находище в Каспийско море

" ЛУКОЙЛ-Нижневолжскнефт ", отделение на най-голяма частна петролно-газова копания в Русия, откри ново огромно газово находище в съветския бранш на междинната част на Каспийско море, оповестява уеб сайтът на " Роснедра ", представен от Интерфакс.

Полето " Хазри " се намира на 70 километра от дагестанския гр. Махачкала, близо до полето " Хвалински ". Първоначалните оценки за извлекаеми ресурси от свободен природен газ от категории C1 и C2, записани в салдото на " Хазри ", възлизат на 48 милиарда кубически метра природен газ и газов кондензат - 8,2 милиона тона.

Досега ЛУКОЙЛ е разкрил 10 залежи в Каспийско море с общи извлекаеми ресурси от въглеводороди, равняващи се на 7 милиарда барела нефтен еквивалент.

В момента компнията добива петрол и газ в две залежи в северната част на Каспийско море, които общо създават повече от 7 милиона тона нефт годишно. Трето находище е планувано да влезе в употреба през 2022 година, неговото плановото равнище на произвеждане ще бъде 1,2 милиона тона.

Полето " Кувкин " с използваеми ресурси от нефт от 6,3 милиона тона, 231 милиарда кубически метра газ и 21 милиона тона кондензат, се чака да бъде пуснато в употреба през 2029 година.

Миналата година компанията разгласи ново изобретение в района - в структурата " Титонская ", където сега се сондира втори изследователски бунар. Прогнозните геоложки запаси на находището са 130,4 милиона тона петролен еквивалент.

Ръководителят на ЛУКОЙЛ Вагит Алекперов предходната година сподели в изявление за Комерсант: " Покрай Хазри също беше намерено находище. Разбира се, то не е от същия мащаб като " Титонская ", само че се интегрира добре с него, т.е. това находището е търговски преференциално и ще се създава като единно поле, защото дистанцията сред тях е малко.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР