Лоренцо Музети неотдавна се появи на звездния тенис небосклон, след

...
Лоренцо Музети неотдавна се появи на звездния тенис небосклон, след
Коментари Харесай

В битката на младостта: Музети развенча Алкарас и се поздрави с дебютен ATP трофей!

Лоренцо Музети наскоро се появи на звездния тенис хоризонт, откакто едвам 18-годишен през 2020-а година се оправи поредно със съпротивата на Стан Вавринка и Кей Нишикори по време на домашния си Мастърс 1000 шампионат в Рим. Италианецът обаче по този начин и не съумява да разкрие капацитета си в цялостния му искра, като постоянно става обект на разочароващи загуби в ранните етапи на АТР конкуренциите. 20-годишният представител на,,адзурите " в добавка на това търпи сериозен застой в международната класация, само че вероятно това наподобява му оказа помощ да смъкна голямото напрежение от плещите си, което му биваше наслагвано от почитатели и медии, като последователно напоследък можем да видим израстване в представянето му.

Световният номер 62 не крие от никого, че точно клеят е обичаната му настилка, а с показаното от италианеца в хода на отминаващата седмица на шампионата от сериите АТР 500 в Хамбург, то разумно би било всеки да се съгласи с казаното. Музети се показва на върха на опциите в немския град, като преодоля съпротивата на голям брой експерти на алено, с цел да доближи дебютен АТР край в кариерата си, където го очакваше вездесъщият и предстоящ международен номер 5 от утрешния ден Карлос Алкарас, който излезе на корта в гонене на своята пета купа за сезона.

Сблъсъкът противопоставящ двама от видните представители на новото потомство ни даде опция да забележим всичко най-хубаво, на което е кадърен италианецът, до момента в който от отсрещната страна на мрежата младежът от Мурсия изпитваше усложнения с това да намира очертанията на корта, като грешките се трупаха безспирно на сметката му. Музети, който нееднократно е имал проблеми от психическо естество във значимите моменти, през днешния ден още веднъж подсети за това си лице, само че въпреки всичко не се поддаде на страстите и след 2 часа и 49 минути на корта пречупи именития си съперник с 6:4 (6)6:7 6:4, с цел да завоюва своя дебютен АТР трофей.

Началните минути на дуела се оказаха повече от завладяващи, откакто испанецът позволи несъразмерен брой грешки, губейки шест поредни точки, и инкасира пробив в откриващото си подаване, но в типично собствен жанр мигновено съумя да се съвземе от пагубната обстановка и осъществя рибрейк, с цел да възвърне паритета на корта. Впоследствие двамата младежи взеха цялостен надзор при моментите си на начален удар, само че привидно ненадейно всичко рухна за Алкарас в седмия гейм, когато топ поставеният позволи четири следващи непредизвикани неточности и съобщи сервиса си в актива на международния номер 62, който затвърди оставените положителни усещания с играта си досега и поведе с 5:3. Музети, който постоянно в кариерата си среща компликации, когато му се наложи да сервира за продобиване на сет, в този случай резервира нужното самообладание и с отлична разновидност сред форхенд и къса топка не остави никакви шансове за противопоставяне на съперника, откривайки сметката си в общия резултат, като се приближи на единствено сет от по този начин мечтаната първа АТР купа.

Forza Lore!

Lorenzo Musetti is in charge of the Hamburg final - leading Alcaraz 6-4
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР