Лоренцо Музети изгря на голямата тенис сцена едва като 18-годишен,

...
Лоренцо Музети изгря на голямата тенис сцена едва като 18-годишен,
Коментари Харесай

След драматичен завършек: Музети приземи Серундоло и се класира на първи АТР финал!

Лоренцо Музети изгря на огромната тенис сцена едвам като 18-годишен, когато поредно надделя Стан Вавринка и Кей Нишикори на домашния си Мастърс 1000 шампионат в Рим, но от този миг насам среща съществени компликации с това да разкрие цялостния си капацитет. Не е загадка за никого, че клеят е обичаната настилка на италианеца, който през тази година се намира в сериозен застой откъм ранкинг, обаче наподобява, че точно това смъкна голямото напрежение от плещите на международния номер 62 и той съумява напоследък да развива играта си в вярната посока, като през тази седмица ознаменува мощното си показване в Хамбург с постигане на първи полуфинал за сезона, където за място в мача за купата срещна първенеца от Бостад и намиращ се в серия от 8 следващи победи Франциско Серундоло.

Напълно съгласно упованията продължителните замени от дъното на корта бяха на респект, като само по-обраната откъм неточности игра на Музети му разреши да поддържа своето предимство на корта в продължение на час и 56 минути, с цел да стигне до крайния триумф след 6:3 7:6(3). С успеха си международният номер 62 се класира за дебютен АТР край, където му следва да се изправи против Алекс Молчан или един от най-хубавите състезатели за годината в лицето на младия Карлос Алкарас.

Италианецът даде старт на дуела с начален удар, като мина през известна доза компликации преди да задържи подаването си и на собствен ред да показва класата си на ретур, поздравявайки се с ранен пробив. 20-годишният продължи все по този начин решително да постанова темпото си, като в даден миг се оказа прекомерно висока топка за противника и задатъкът му набъбна доста до 5:0. Както е присъщо за мачовете на Музети и нееднократно сме виждали, италианецът изпита съществени проблеми при опитите си да затвори сета, като даже изгуби единия си пробив преимущество и бе изправен пред угрозата да се сбогува и с втория си, но резервира нужното самообладание да отрази брейкбол в деветия гейм и броени минути по-късно откри сметката си в общия резултат.

Вторият сет бе извънредно оспорван, защото на два пъти Музети повеждаше с задатък от пробив, само че във всеки от случаите неговият конкурент сподели борбеност и съумя да се завърне в борбата. Сервирайки за крайната победа при 5:4, международният №62 даже разполагаше с опция за продобиване на срещата, само че тъкмо в този миг реши да извърши сервис изпод, който бе превъзходно отразен от Серундоло, и мачболът отиде в историята. Това струваше скъпо на Музети, който напълно скоро разреши връщане и на втория пробив, с което резултатът бе още веднъж подравнен - 5:5. Така се стигна до тайбрек, в който в началото самодейността бе на страната на аржентинеца, само че скоро по-късно функциите се трансформираха и италианецът взе цялостен надзор върху протичащото се, влизайки в серия от 6 следващи точки, която го изведе до триумф в мача.

Top 50 (and higher)
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР