Лондон няма да бъде домакина на Финалите на АТР след

...
Лондон няма да бъде домакина на Финалите на АТР след
Коментари Харесай

Финалите на АТР няма да са в Лондон след 2020-а

Лондон няма да бъде домакина на Финалите на АТР след приключването на контракта със зала “О2 Арена” през 2020 година. Ръководството на Мъжката тенис асоциация е решило да смени дестинацията за шампионата на осемте най-хубави след 12 сполучливи години в британската столица.

Торино и Токио се спрягат за най-вероятни последващи домакини на заключителния шампионат за сезона. Италианският град не може да предложи толкоз огромна постройка за провеждането на конкуренцията, само че съгласно медиите е подготвен да подсигурява 15 милиона евро годишно, с цел да си обезпечи шампионата с контракт за 5 сезона.

Повече от 250 000 фенове посещаваха мачовете в “О2 Арена” годишно, като приходите от билетите единствено за Финалите на АТР в Лондон осигуряваха 15% от годишния доход на Мъжката тенис асоциация.

Медиите осведомят още, че Роджър Федерер е желал шампионатът да остане в британската столица, само че Новак Джокович е настоял за смяна и от АТР са предпочели неговото предложение. Това е втори политически удар за Маестрото, тъй като Ноле надви и при решението за промяна на ръководителя на АТР Крис Кърмод.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР