ЛОНДОН (AP) — Регулаторите на Европейския съюз заявиха, че искат

...
ЛОНДОН (AP) — Регулаторите на Европейския съюз заявиха, че искат
Коментари Харесай

Европейските регулатори искат да разпитат Apple, след като блокира магазина за приложения на Epic Games

ЛОНДОН (AP) — Регулаторите на Европейския съюз обявиха, че желаят да разпитат Apple по отношение на обвиняванията, че е блокирала компанията за видеоигри Epic Games да сътвори собствен личен магазин за приложения, като допустимо нарушаване на цифровите правила, които влязоха в действие в 27-членния блок в четвъртък.

Това е нова ескалация на борбата с високи залози сред двете компании. Epic, основателят на известната игра Fortnite, прекара години в битка с изключителния надзор на Apple върху разпространяването на приложения за iPhone.

Epic съобщи в сряда, че Apple е осуетила опита им да сътвори личен пазар за приложения за iOS, с цел да се конкурира с App Store на Apple, като го назова нарушаване на новия Закон за цифровите пазари на Европейски Съюз.

Обширният набор от правила, предопределени да спрат огромните софтуерни компании да завладеят цифровите пазари, принуди Apple да разреши на хората в Европа да изтеглят приложения за iPhone от магазини, които не се ръководят от американския тех...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР