Локомотив (Пловдив) стана един от учредителите на Съюз на европейските

...
Локомотив (Пловдив) стана един от учредителите на Съюз на европейските
Коментари Харесай

Локомотив стана един от учредителите на Съюз на Европейските клубове

Локомотив (Пловдив) стана един от учредителите на Съюз на европейските клубове (UEC – Union of European Clubs). Ключовото събитие за футбола на Стария континент се случи в понеделник на специалнa гала в Брюксел. Единственият поканен клуб от България измежду учредителите бе точно Локомотив (Пд). 

Съюзът на европейските клубове е най-новата организация във футбола, която е заложила редица стратегически цели, като измежду тях са по-голям дял в разпределението на солидарните заплащания от европейските клубни шампионати, с цел да се укрепи в допълнение основата на футболната пирамида и по-силен глас за дребните и междинни европейски клубове при взимането на решения за формата и достъпа до шампионатите на УЕФА. 
 Адам Сотков ще опрости задълженията на Локомотив (Пд) към себе си, когато Крушарски стори същото писмено Адам Сотков ще опрости задълженията на Локомотив (Пд) към себе си, когато Крушарски стори същото писмено
На историческото събитие бяха и Маргаритис Шинас (вицепрезидент на европейската комисия), Хавиер Тебас (президент на Ла Лига), Томаш Франковски (евродепутат). В учредяването участваха 40 клуба от 25 страни, измежду които Англия, Испания, Германия, Италия, Португалия и др. 

" За ПФК Локомотив Пловдив е чест да бъде част от поканените на UEC – Union of European Clubs. Сигурни сме, че резултатите от работата му няма да закъснеят! ", пишат от клуба.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР