Ливърпул постигна първата си победа от началото на сезона във

...
Ливърпул постигна първата си победа от началото на сезона във
Коментари Харесай

Ливърпул бие 9:0, изравни рекорд в Англия

Ливърпул реализира първата си победа от началото на сезона във Висшата лига, а тя бе повече от безапелационна, откакто мърсисайдци разнищиха Борнемут с 9:0 в дуел от четвъртия кръг на шампионата на Англия. По този метод хората на Юрген Клоп изравниха рекордните победи във Висшата лига, дело на Манчестър Юнайтед и Лестър, като и двата тима надделяха Саутхемптън с по 9:0.

Роберто Фирмино се отличи с два гола и три асистенции в историческия за Ливърпул дуел, като точни бяха още Луис Диас, Харви Елиът, Трент Александър-Арнолд, Върджил ван Дайк и Фабио Карвальо, а футболистите на Борнемут също съумяха да вкарат гол, като той бе в личната им врата и бе дело на Крис Мефам.

С тази галактическа победа Ливърпул събра 5 точки и се изкачи на 8-о място във краткотрайното класиране на Висшата лига, до момента в който Борнемут остава 16-и с 3 точки в актива си.

Кошмарът за „ черешките “ стартира още в 3-ата минута, когато Роберто фирмино центрира съвършено в наказателното поле, където до топката стигна Луис Диас и от близко заби топката с глава в мрежата на госстите.

Три минути по-късно Фирмино направи нова асистенция, като този път върна топката към Харви Елиът, който с удар отвън границите на наказателното поле не остави шансове на Марк Траверс – 2:0.

Хеттрикът от асистенции на бразилската деветка на Ливърпул пристигна две минути преди приключването на половин час. Този път Фирмино даде топката на Трент Александър-Арнолд и англичанинът риализира с фирмения си удар от надалеч с десния крайник.

В 31-ата минута направилият прословут мач Фирмино се възползва от неточност в отбраната на гостите и вкара четвърти гол за своя отбор.

До полувремето резултатът стана 5:0, като Анди Робъртсън центрира ужасно от корнер и Върджил ван Дайк с глава прати топката зад Траверс.

Минута след началото на втората част Крис Мефам си вкара автогол, откакто опита да изисти топката след центриране в наказателното поле на своя отбор.

Две минути след изминаването на час игра Марк Траверс избави удар на Фирмино, само че при добавката кариоката не сгреши.
Девет минути преди края на постоянното време младият Фабио Карвальо вкара първи си гол за мърсисайдци във Висшата лига, откакто получи топката от Костас Цимикас.
Гръцкият футболист добави още една асистенция до края, като тя бе за Луис Диас, който се разписа след ъглов удар в 85-ата минута, като той стана индивидът, вкарал първия и последния гол за Ливърпул при историческата победа на хората на Юрген Клоп.
















































--> -->
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР