Ливанският президент Мишел Аун призова да бъде съставено правителство от

...
Ливанският президент Мишел Аун призова да бъде съставено правителство от
Коментари Харесай

Президентът на Ливан обеща да работи за съставяне на правителство от технократи

Ливанският президент Мишел Аун прикани да бъде формирано държавно управление от министри, които се назначават заради своята подготвеност, а не поради политическата си принадлежност, съобщи Ройтерс.

Аун съобщи това в 15-ия ден на всеобщи митинги в Ливан против ръководещите, упрекнати в корупция и непросветеност, и два дни след оставката на премиера Саад Харири под натиска на улицата.

" Министрите ще би трябвало да се избират съгласно компетентността си, а не съгласно политическата си принадлежност, тъй като Ливан се намира в сериозна точка, изключително във връзка с стопанската система, и обезверено се нуждае от хармонично държавно управление, което може да е продуктивно ", сподели Аун в телевизионно послание. Той даде обещание да работи за съставянето на кабинет, който да дава отговор на настояванията на ливанците.

Протестиращите желаят експертно държавно управление и да се постави завършек на системата, по която държавните постове се разпределят по признака на вероизповеданието. Те упорстват и за цялостно възобновяване на политическата класа, която е същата от края на гражданската война (1975-1990 г.).

След края на обръщението на президента протестиращите в центъра на Бейрут скандираха един от главните си лозунги " Всички значи всички ", т.е. да изоставен всички управници без изключение.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР