Липсата на гъвкавост от страна на САЩ беше причината да

...
Липсата на гъвкавост от страна на САЩ беше причината да
Коментари Харесай

САЩ са виновни, че Тръмп и Путин не успяха да се срещнат във Виетнам, обяви Кремъл

Липсата на еластичност от страна на Съединени американски щати беше повода да не се състои двустранна среща сред съветския президент Владимир Путин и американския му сътрудник Доналд Тръмп, която можеше да се провежда във Виетнам, съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от " Ройтерс ".

Тръмп и Путин се срещнаха за малко в коридорите на срещата на върха на Азиатско-Тихоокеанското икономическо съдействие (АТИС) във Виетнам макар упованията, че това може и да не се случи. Те одобриха обща декларация за Сирия, само че не водиха основни двустранни договаряния, напомня " Ройтерс ". Песков акцентира, че Съединени американски щати са предложили единствено едно допустимо време и място за срещата на президентите, след което не са създали други оферти.

Президентът Тръмп съобщи, че има вяра както на американските разследващи организации, които настояват, че Москва се е намесвала в президентските избори през 2016 година, по този начин и на искреността на съветския си сътрудник, който съобщи, че неговата страна не е правила нищо сходно, съобщи " Асошиейтед прес ".

" Вярвам, че той счита, че той и Русия не са се намесвали в изборите ", съобщи Тръмп в Ханой на конференция с виетнамския президент Чан Дай Куанг. " Аз съм на страната на нашите организации ", добави американският президент. " Тъй като те сега са водени от отлични хора, имам вяра доста на нашите разследващи организации ", акцентира той. " Всеки път, когато ме види, Путин споделя: " Не съм правил това ". И аз имам вяра - в действителност имам вяра - че когато ми споделя това, го мисли ", изясни Тръмп. Според него няма смисъл да разисква в детайли този въпрос, когато Русия може да помогне на Съединени американски щати за Северна Корея, Сирия и по други проблеми. Вчера Тръмп порица някогашни ръководители на американските разследващи служби, като съобщи, че има доста аргументи за съмнения към техните разкрития.

В отговор американският сенатор Джон Маккейн, който през 2008 година беше номиниран от Републиканската партия за претендент за президент, съобщи, че доверието на Тръмп в Путин е наивно. " Приемането на думата на полковник от Комитет за Държавна сигурност (на СССР) вместо тази на американската разследваща общественост няма нищо общо с " Америка преди всичко ", съобщи сенаторът, напомняйки за предходната кариера на съветския президент в разузнаването. " Владимир Путин не приема драговолно американските ползи ", акцентира Маккейн.

Фотогалерия: Тоалетите на Мелания Тръмп в Азия >

В диалога с съветския президент Тръмп задал непосредствено въпроса дали Москва се е намесвала в изборите в Съединени американски щати предходната година, съобщи Ройтерс, като цитира съветската организация " Новости ".

" Тръмп попита дали тази информация би могла да бъде вярна и доколко и президентът Путин изясни своята позиция - че Русия не се е намесвала в никакви избори и това не би могло да се е случило ", съобщи Песков, представен от " Новости ". Освен това съветският президент добавил, че не схваща " неоснователните изказвания по въпроса, които се вършат в Съединени американски щати ", сподели представителят. /БТА

Всичко, което би трябвало да знаете за: Президентът Тръмп (601)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР