Липсата на 9-кратния световен шампион Себастиен Льоб от стартовия списък

...
Липсата на 9-кратния световен шампион Себастиен Льоб от стартовия списък
Коментари Харесай

Защо Льоб пропуска рали „Монте Карло”?

Липсата на 9-кратния международен първенец Себастиен Льоб от стартовия лист на рали „ Монте Карло ”, с което ще започва сезон 2023 в международния рали шампионат, няма по какъв начин да се хареса на почитателите.

Тази година Льоб завоюва страхотната борба за успеха в рали „ Монте Карло ” против Себастиен Ожие и записа победа №80 в кариерата си, а това се оказа и единственият триумф на Форд Пума Rally1 в хода на сезона.

Сега обаче Льоб няма да започва в едно от обичаните си надпревари, а аргументите за това са най-малко две.
 И Лубе с цялостна стратегия в WRC И Лубе с цялостна стратегия в WRC
Първата е, че Себ още веднъж ще взе участие в рали „ Дакар ”, което завършва на 15 януари в Саудитска Арабия. А рали „ Монте Карло ” започва на 19 януари, само че преди този момент са опознаването на правите и подготовката на тимовете за надпреварата. Което прави присъединяване на Льоб в класиката логистично невероятно.
 Рованпера: С Танак в М-Спорт ще е по-трудно Рованпера: С Танак в М-Спорт ще е по-трудно
А втората причина е още по-интересна и може да има последици за целия сезон и програмата на Льоб с М-Спорт. В момента отборът на Малкълм Уилсън не може да си разреши да наеме Льоб, тъй като всички свободни средства, даже и повече, са отишли за привличането в отбора на някогашния международен първенец Ойт Танак. Подобно на тази година се чака, че сметката за участията на Льоб ще бъде поета от Ред Бул, само че договарянията се забавиха и двете страни към момента не са се договорили. Преди сезон 2022 още веднъж имаше закъснение в договарянията с Ред Бул, само че тогава част от договорката беше и Адриен Фурмо. Сега Фурмо ще се състезава в WRC2 и неговият бюджет е доста по-скромен спрямо 2022, което прави договарянията по-лесни.
 Кой заплати завръщането на Танак в М-Спорт? Кой заплати завръщането на Танак в М-Спорт?
Преди привличането на Танак, отбор мениджърът на М-Спорт Ричард Милнър на няколко пъти повтори, че „ международните първенци си имат цена ”, която сега тимът не може да си разреши. Но най-вероятно, той и Уилсън още веднъж ще намерят метод да употребяват Льоб в няколко ралита.
 Себастиен Льоб съвсем несъмнено няма да кара на рали Себастиен Льоб съвсем несъмнено няма да кара на рали " Монте Карло "
Защото през 2022 Себ кара в 4 ралита за М-Спорт, завоюва едно от тях, в другите три отпадна, само че и в тях беше отпред в класирането до момента в който вървеше в надпреварите.
 Льоб към Кале: Ще преследваш ли върха ми? Льоб към Кале: Ще преследваш ли върха ми?
Дали отсъствието на Льоб от рали „ Монте Карло ” прави Себастиен Ожие огромния любимец за успеха? Най-вероятно, да, само че това въобще не значи, че борбата ще е лесна. Все отново, Танак за М-Спорт и Тиери Нювил за Хюндай също ще се борят за успеха.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР