Ликвидираният лидер на Бригадите Кудс към Революционната гвардия на Иран

...
Ликвидираният лидер на Бригадите Кудс към Революционната гвардия на Иран
Коментари Харесай

САЩ: Касем Солеймани планирал атаки в България

Ликвидираният водач на Бригадите " Кудс " към Революционната армия на Иран Касем Солеймани е възнамерявал набези и в България.

Това излиза наяве от импортирана от републиканеца Тед Круз Резолюция 466 в Сената на Съединени американски щати. Резолюцията е импортирана на 9 януари 2020 година
 Високопоставен сириец дал инфо на Съединени американски щати за местонахождението на Солеймани
Високопоставен сириец дал инфо на Съединени американски щати за местонахождението на Солеймани

Под изискването, че убийството няма да бъде осъществявано в Сирия

Резолюцията отдава респект на американските бойци и разузнавачи , които организираха интервенцията за ликвидирането на Касем Солеймани.

В документа се акцентира, че Съединени американски щати са умъртвили Солеймани поради планувани офанзиви против Съединени американски щати . Също се отбелязва, че Солеймани е бил водач на терористична организация, която съставлява световна терористична опасност за Съединени американски щати и интернационалната общественост. Солеймани бил проектант на терористични офанзиви в Ирак и Афганистан и на други места по света, при които са убити стотици американски бойци.
 Помпео: Ликвидирането на Солеймани е част от тактиката за въздържане
Помпео: Ликвидирането на Солеймани е част от тактиката за въздържане

Политика на Държавния департамент

В Резолюцията се показва, че иранският военачалник е възнамерявал набези в Германия, Босна, България, Кения, Бахрейн, Турция и на други места по света.

Касем Солеймани е възнамерявал или е подкрепял други смъртоносни терористични офанзиви против Съединени американски щати и съдружниците им , в това число и скрит план през 2011 година за убийството на саудитския дипломат в Съединени американски щати Адел ал Джубейр, до момента в който е бил в Съединените щати, и 31 декември 2019 година офанзива против посолството на Съединени американски щати в Багдад, Ирак, също е възнамерявал офанзиви в Германия, Босна, България, Кения, Бахрейн, Турция и на други места, написа в документа.
 Тръмп: Демократите, защитаващи Солеймани, са
Тръмп: Демократите, защитаващи Солеймани, са " срам "

Позиция на президента
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР