Лихтенщайн сключи партньорство с платформата Web3 xMoney. В рамките на

...
Лихтенщайн сключи партньорство с платформата Web3 xMoney. В рамките на
Коментари Харесай

Лихтенщайн започна да приема криптовалута за заплащане на обществените услуги

Лихтенщайн подписа партньорство с платформата Web3 xMoney. В рамките на това партньорство управляващите ще одобряват избрани криптовалути, като да вземем за пример BTC и ETH, за възнаграждение на някои публични услуги.

Гражданите ще могат да заплащат с криптовалута за услуги като приемане на бизнес лицензи, вписване на търговски марки. За приемане на извлечения от комерсиалния указател и регистрацията на фамилни парцели. Платформата разгласи и стратегия за връщане на пари за потребителите на услугата, както и за притежателите на UTK, личния токен на платформата.

„ Гражданите на Лихтенщайн към този момент ще могат да се възползват от лекотата, сигурността и високата скорост на разплащанията с обществените органи, употребявайки криптовалутите “, написа изданието xMoney.

Това не е първият план на xMoney с управляващите, платформата към този момент има сходно съглашение с администрацията на швейцарския град Лугано. От декември 2023 година локалните поданици ще могат да заплащат своите сметки в цифрова валута. Местните управляващи оповестиха и стартирането на учебна стратегия за образование по криптовалути.

На фона на новината за взаимната работа на Лихтенщайн с xMoney, токенът UTK нарастна с повече от 10%, след което още веднъж леко спадна и все още на публикуването се търгува за 0,083 $ (по данни на CoinMarketCap).

Самият биткойн продължава да се търгува на високо равнище. Днес (10:00 часа наше време) водещата криптовалута се търгува при цена $43 012 за 1 BTC.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР