Лидерката в световната ранглиста по тенис при жените Ига Швьонтек

...
Лидерката в световната ранглиста по тенис при жените Ига Швьонтек
Коментари Харесай

Ига Швьонтек и Онс Жабер са четвъртфиналистки в Мадрид

Лидерката в международната класация по тенис при дамите Ига Швьонтек се класира за четвъртфиналите на шампионата от категория WTA 1000 на клей в Мадрид след триумф в два сета над испанката Сара Сорибес Тормо.

Полякинята нямаше никакви проблеми против своята съперничка, като загуби единствено един гейм по пътя към крайното 6:1, 6:0 в своя изгода.

Швьонтек имаше потребност от единствено 68 минути игра, с цел да се оправи със съпротивата на Тормо, а в спор за място на полуфиналите международната №1 ще играе против Беатрис Адад Мая.

Бразилската тенисистка отстрани петата в схемата гъркиня Мария Сакари след победа с 6:4, 6:4, като Адад Мая осъществя общо четири пробива в дуела против единствено два на сметката на първата ракета на Гърция.



В същата тази горна половина на главната скица място в четвъртфиналите си обезпечи и носителката на трофея в Мадрид от 2022 година Онс Жабер, която надигра с 6:0, 6:4 латвийката Йелена Остапенко.

Тунизийката завоюва откриващите седем гейма в дуела, а в деветия гейм на втория сет тя реализира съдбоносен пробив, който ѝ оказа помощ да завоюва частта с 6:4 и по този начин да постави точка на разногласието след час и 8 минути на корта.

По този метод Жабер записа своя девети следващ триумф в испанската столица, а в идната фаза трикратната финалистка в шампионатите от Големия шлем ще играе против победителката от напълно американския конфликт сред Коко Гоф и Мадисън Кийс.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР