Лидерите на републиканците в Камарата на представителите на САЩ представиха

...
Лидерите на републиканците в Камарата на представителите на САЩ представиха
Коментари Харесай

Нов законопроект в САЩ категоризира криптовалутите като стоки

Лидерите на републиканците в Камарата на представителите на Съединени американски щати показаха предварителна версия на законопроект, който има за цел да предефинира криптовалутите като артикули.

Известен като “ “, законът беше показан взаимно от Патрик Макхенри, ръководител на Комисията по финансови услуги на Камарата на представителите, и Глен “GT ” Томпсън, ръководител на Комисията по земеделие на Камарата на представителите.

Предложеният законопроект има за цел да се оправи с регулаторните провокации в крипто промишлеността, като в същото време предизвиква нововъведенията и пази американските консуматори на криптовалути .

Макхенри акцентира смисъла на балансирането на отбраната на потребителите и насърчаването на виновни нововъведения, като прикани заинтригуваните страни и участниците на пазара да предложат градивна противоположна връзка за рационализиране на законодателството.

Томпсън повтори възприятията на Макхенри, като акцентира, че законопроектът има за цел да преодолее съществуващите регулаторни пропуски сред Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) и Комисията по скъпи бумаги и фондови тържища (SEC), укрепвайки позициите на Съединените щати в региона на финансовите и софтуерните нововъведения.

Известни членове на Камарата на представителите, измежду които Френч Хил, ръководител на подкомисията за цифрови активи, финансови технологии и приобщаване, и Дъсти Джонсън, ръководител на подкомисията за стоковите пазари, цифровите активи и развиването на селските региони, също показаха поддръжка за законопроекта.

Хил означи, че законът ще разшири обсега на съществуващите отбрани на потребителите и вложителите към дейностите и медиаторите, свързани с цифрови активи, според правилото “ “.

Основните характерности на законопроекта включват евентуалното разрешаване на дебата сред скъпите бумаги и стоките. Той изисква от крипто фирмите да потвърдят, че техните токени са артикули с съответна децентрализация, като се подсигурява, че нито едно лице няма надзор, преизпълнен 20%.

Освен това законопроектът предлага възлагането на регулаторния контрол върху тържищата за цифрови артикули на CFTC вместо на SEC, като по този метод крипто фирмите се подлагат на засилен контрол от страна на CFTC.

Предложеният законодателен акт визира и регулациите, свързани с децентрализираното финансиране и други нововъзникващи области на крипто стопанската система. То обгръща условията за настойничество, дава на SEC пълномощия за битка с измамите и предизвиква взаимните консултантски старания сред SEC и CFTC.

Крипто общността се сплоти зад законопроекта, като разнообразни заинтригувани страни показаха поддръжката си. Пол Гревал, основен юридически шеф на Coinbase, разказа законодателството като позитивна стъпка, оценявайки определението му за скъпи бумаги и артикули.

Тайлър Уинкълвос, съосновател на Gemini, също приветства законопроекта, като акцентира нуждата от даване на ясни регулаторни насоки за поощряване на виновните нововъведения в крипто промишлеността на Съединени американски щати.

Множество коментатори акцентираха способността на законопроекта да обясни сериозни аспекти като пълномощия, регистрация и постоянни монети.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР