Лидерите на Републиканската и Демократическата партия в американския Сенат постигнаха

...
Лидерите на Републиканската и Демократическата партия в американския Сенат постигнаха
Коментари Харесай

Републиканците и демократите в Сената постигнаха компромис за бюджета

Лидерите на Републиканската и Демократическата партия в американския Сенат реализираха компромис по параметрите на бюджета за двугодишен интервал. Това заяви ръководителят на демократическото малцинство в Сената Чък Шумър, съобщи БГНЕС.

Споразумението касае отделянето на още 300 милиарда $ в идващите две години за защита, както и за вътрешни политики. Ако и долната камара на Конгреса се съгласи, то в идващите две години Съединени американски щати ще похарчи в допълнение 165 милиарда $ за защита и 131 милиарда $ за обучение, опазване на здравето, инфраструктура и спешни политики. Споразумението е значимо, защото през днешния ден (8 февруари) в среднощ източно време изтича срокът за кратковременното финансиране на американското държавно управление и администрацията отново може да спре да работи, защото още няма гласуван цялостен бюджет, показва Reuters.

Постигнахме компромис, който е добър за американците и удовлетворява потребностите на двете партии. Радостен съм да оповестя, че постигнахме компромис за двугодишния бюджет, сподели Чък Шумър. По думите му, въпреки и компромисът да не удовлетворява всички условия на републиканци и демократи, той в доста връзки удовлетворява потребностите на американците. Според него този компромисен вид е същински пробив и би трябвало да приключи продължаващата дълго време рецесия във финансирането. Сенаторът акцентира още, че бюджетът ще даде нужните запаси на военните, ще увеличи разноските и ще завърши положението на непрекъснато редуциране на бюджетните разноски.

Лидерът на републиканците в Сената Мич Макконъл съобщи на собствен ред, че въпреки и проектобюджетът да не визира проблемите на имиграцията, той оставя опция за внасяне на ремонти и допълнения, тъй че работата в това направление ще бъде продължена. Ако това съглашение за бюджета бъде признато в пленарна зала в Сената, би трябвало да бъде утвърдено от Камарата на представителите и президента Доналд Тръмп.

Същевременно, в рекордно дългата си тирада в долната камара на Конгреса, водачът на демократите там Нанси Пелоси разгласи, че няма да поддържа съглашението, само че няма да желае от сътрудниците си да са на нейната позиция. Причината - в договорката няма параметри за имигрантската политика.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР