Лидерите на австрийската консервативна партия Австрийска народна партия и на

...
Лидерите на австрийската консервативна партия Австрийска народна партия и на
Коментари Харесай

В очакване на най-младия премиер в Европа

Лидерите на австрийската консервативна партия Австрийска национална партия и на австрийската последна десница Австрийска партия на свободата, Себастиан Курц и Хайнц-Кристиан Щрахе се срещнаха с президента на Александър ван дер Белен, с цел да обсъдят с него бъдещото държавно управление и неговата стратегия, съобщи Reuters.

Курц и Щрахе дружно със своите преговорни екипи приключиха нощес договарянията за съдружно държавно управление. Те продължиха близо два месеца след изборите на 15 октомври. Двата преговорни екипа съумяха да съгласуват програмен документ за ръководството на страната за идните пет години. Документът съдържа 160 страници.

Освен това водачите на двете партии съгласуваха и претендентите за министерски постове. Съгласно съглашението сред двете партии новото държавно управление ще има 14 членове - 8 министри за Австрийската национална партия, а 6 за Австрийската партия на свободата.





След срещата с водачите на двете партии президентът на Австрия сподели, че не вижда нищо, което може да попречи на препоръчаните министри да положат клетва. Той сподели, че възнамерява персонално да се срещне с номинираните министри преди самата гала по полагане на клетвата. Планира се новото държавно управление да постави клетва в понеделник.

След срещата с президента Курц сподели единствено, че петдесет % от екипа му ще бъде формиран от дами и че две трети от министрите са специалисти.

Курц ще бъде най-младият министър председател на Австрия и на държавно управление в Европа. Той е на 31 години. След срещата с президента той сподели, че съдружното съглашение с партията на Щрахе цели да понижи налозите и да укрепи позицията на Австрия като стопански център.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР