Лидерът в класирането в Серия А Наполи победи с 2:1

...
Лидерът в класирането в Серия А Наполи победи с 2:1
Коментари Харесай

Наполи триумфира и в Бергамо, дръпна с осем точки на върха

Лидерът в класирането в Серия А Наполи победи с 2:1 в една от най-тежките визити въобще през сезона – тази на Аталанта. Всички попадения в Бергамо паднаха през първите 45 минути, като Луукман откри от дузпа за бергамаските, само че Осимен и Елмас, заместил по отличен метод Кварацхелия, обърнаха резултата в интерес на партенопеите.

С тези три точки южняците, които остават непобедени, към този момент събират 35 точки – цели осем повече от днешния си противник, който е втори. Милан е трети с 26, а в случай че победи Специя по-късно довечера, ще измести „ нерадзурите “ от втората позиция.

Бергамаските бяха малко по-настъпателни при започване на срещата. В 17-ата минута датската перла на отбора Расмус Хойлунд сечели дузпа, която Адемола Луукман осъществя без проблеми, с цел да даде преимущество на домакините.

Отговорът на партенопеите обаче не се забави – единствено четири минути след вкараната от англичанина дузпа, резултатът бе подравнен. Играчите на Наполи разиграха след късо изпълнен ъглов удар и Желински центрира на втора греда, където Осимен се извиси над всички, с цел да означи с глава.

Само 12 минути по-късно „ адзурите “ поведоха в резултата на „ Гевис Стейдиъм “. Виктор Осимен още веднъж бе основно настоящо лице, като се пребори с защитник в синьо и черно и откри Елмас към точката за осъществяване на дузпа. Северномакедонецът си освободи място за шут и направи резултата 1:2 в интерес на неаполитанци.

В 55-ата минута голмайсторът за „ богинята “ Луукман можеше да изравни, само че от чиста позиция не съумя да откри рамката на вратата на Наполи. Десетина минути преди края на срещата Джовани Симеоне можеше да даде по-комфортна преднина на водача във краткотрайното класиране, но от чиста позиция от 10 метра стреля в навън.

Аталанта отвърна с удар на Малиновски, само че Мерет парира. До края на срещата възпитаниците на Гасперини пробваха да наложат напън и съумяха да натикат гостите в личната им половина, само че до чиста обстановка за равнене по този начин и не се стигна.

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР