Лидерът на Възраждане“ Костадин Костадинов оспори остро решението на премиера

...
Лидерът на Възраждане“ Костадин Костадинов оспори остро решението на премиера
Коментари Харесай

Костадин Костадинов: Премиерът трябва да бъде пратен в лудница и да е под запрещение

Лидерът на „ Възраждане Костадин Костадинов оспори остро решението на премиера в оставка Кирил Петков страната ни да изгони 70 съветски дипломати. В декларация от трибуната на Народното събрание Костадинов дефинира дейностите на Петков като „ жестоко тъпчене на Конституцията “:

„ И в случай че бяхме правова страна с настоящ самостоятелен основен прокурор, през днешния ден той щеше да влезе в пълномощията си и да изиска слагането на премиера под забраняване. И да бъде задействана процедура за освидетелстване. В противоположен случай с дейностите си той заплашва националната сигурност на страната, която така и така е разтресена от поредност от каскадни рецесии “.

От своя страна ръководителят на парламентарната група на „ Демократична България “ Христо Иванов оспори изказвания, че решението за изпъждане на съветски дипломати е взето еднолично:

„ Аз имам информация, че е обсъждано на 18 май използването на правилото за пропорция по повод състава на дипломатическите задачи и освен това, то е политически подкрепено от „ Демократична България “. Ние доста дълго време сме упорствали за това решение. И от тази позиция е обсъждано и в съдружния съвет и се употребява с нашата настоятелна поддръжка. Смятаме, че това решение е закъсняло, само че вярно и в този смисъл, в случай че някой би трябвало да бъде подложен под забраняване, това е представители на „ Възраждане “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР