Лидерът на преврата в Мианмар, старши генерал Мин Аунг Хлаинг

...
Лидерът на преврата в Мианмар, старши генерал Мин Аунг Хлаинг
Коментари Харесай

Русия и Мианмар започват първите си морски учения

Лидерът на преврата в Мианмар, старши военачалник Мин Аунг Хлаинг се срещна с началника на съветския флот, до момента в който двете страни се приготвят да проведат първите си взаимни морски учения край крайбрежията на Андаман в Мианмар.

Държавният Global New Light of Myanmar в репортаж на първа страница сподели Мин Аунг Хлаинг да поздравява почетен часовой от съветски моряци от Тихоокеанския флот на Москва.

Продължавайте да четете

лист от 4 детайла. Най-малко 22 миротворци на Организация на обединените нации са ранени при оттегляне от базата в Северно Мали Протестиращите блокират боен транспортен съд на Съединени американски щати, за който се твърди, че носи оръжия за Израел Войната сред Русия и Украйна: Списък с основни събития, ден 622 Анализ: Асиметричната война на Хамас против Израел – уроци от Украйна завършек на списъка

Вестникът споделя, че по-късно Мин Аунг Хлаинг е бил качен на борда на противолодъчния унищожител Admiral Tributs, където началникът на съветския флот адмирал Николай Евменов е обяснил опциите и оръжейните системи на кораба. Той също по този начин беше осведомен за хеликоптерите срещу подводници, се прибавя.

Мианмар и Русия се сближиха след преврата през февруари 2021 година, който провокира жестока рецесия, която умъртви съвсем 4200 цивилни и принуди стотици хиляди да изоставен домовете си.

Москва, сама по себе си изолирана на световната сцена, откогато стартира пълномащабното си навлизане в Украйна през февруари 2022 година, се трансформира в главен снабдител на оръжия и съоръжение за армията на Мианмар.

Първото мианмарско-руско обучение за морска сигурност (MARUMEX) включва кораби и самолети и се организира в морета на 85 морски благи (157 км) западно от Myeik от 7 до 9 ноември.

Ученията ще се съсредоточат върху „ попречване на рискове във въздуха, водната повърхнина и под вода и ограничения за морска сигурност “, съгласно държавните медии на Мианмар.

Руската държавна новинарска организация ТАСС сподели, че корабите, които вземат участие, включват и „ Адмирал Пантелеев “, различен противолодъчен транспортен съд.

Мин Аунг Хлаинг, който управлява Държавния административен съвет на военните, пътува до Москва и Владивосток след преврата и организира диалози с съветския президент Владимир Путин през септември 2022 година

Руски публични лица също бяха почетни посетители на Деня на въоръжените сили на Мианмар, който се организира през март всяка година.

Източник: Ал Джазира
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР