Лидерът на партия Възраждане“ Костадин Костадинов успя да привлече вниманието

...
Лидерът на партия Възраждане“ Костадин Костадинов успя да привлече вниманието
Коментари Харесай

Миротворец обяви и Костадин Костадинов за враг на Украйна

Лидерът на партия „ Възраждане “ Костадин Костадинов съумя да притегли вниманието на украинския уебсайт „ Миротворец “, който го включи в листата си с сътрудници на съветско въздействие в България. Костадинов е избран още като " подбудител, измамник, политически шарлатанин и популист “.

Украинският уеб страница „ “ е обществената платформа на неправителствена организация, чиято активност се свързва с следствието на хипотетични закононарушения против националната сигурност на Украйна, международния мир, човечеството и интернационалното право.

Той се появява на бял свят след съветската анексия на Крим, а зад него стоят хора, работили в тайните служби на Украйна, които разгласяват в него имената на хора, за които се допуска или подозира, че работят на странат на Русия. Към днешна дата описът с имена е съвсем 300 хиляди души от друга народност.

У нас уеб сайтът стана настоящ предходната седмица, когато посредством предаването на Мартин Карбовски, в което взе участие говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова, а по-късно и благодарение на Съюза на българските публицисти (СБЖ), стана ясно, че някогашната журналистка от ТВ7 Диляна Гайтанджиева е част от този лист. В базата данни участват и имена на български политици и леви общественици като проф. Иво Христов, Велислава Дърева, само че и зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин.

Днес от „ Миротворец “ са добавили и водача на „ Възраждане “, уличавайки го в:
Участие в информационно-пропагандни специфични интервенции на Русия против Украйна и България.Сътрудничество с съветския агресор по време на войната против Украйна, подло стартирана от фашистка Русия.Манипулиране на публично значима информация в полза на съветския агресор.Целенасочени дейности, ориентирани към заличаване на доказателства за осъществяване на закононарушения от съветския агресор, основани от него терористични организации и съучастници на режима в Кремъл против Украйна и нейните жители.Според украинския уеб страница Костадин Костадинов оглавява популистка партия и приказва в поддръжка на Москва. Онлайн изданието обръща внимание на прякорана Костадинов – Костя Копейкин и акцентира, че той е получен поради „ продажаност и проруски настроения “.
„ В устрема си да откри място в Народното събрание, той провежда митинги и конфликти с полицията, употребява проруски нападки, апели за излизане от НАТО и Европейски Съюз и съзнателно популяризира погрешна информация “, твърди още във връзка Костадинов „ Миротворец “.

От уеб страницата припомнят за черния щемпел, който Украйна постави на водача на „ Възраждане “ предходната година. На Костадинов му беше неразрешено да посещава страната в идващите 10 години. От „ Миротворец “ пишат, че възбраната наложена на политика е поради „ дейности, ориентирани против украинската национална сигурност “.

В обявата, отдадена на водача на „ Възраждане “, в украинския уебсайт се отбелязва, че той е взел участие в съветска спецоперация и следвайки инструкциите на Москва е оказал помощ за дискредитирането на „ Миротворец “ в България.

Възможно е от „ Миротворец “ да имат поради изявления на Костадинов като това, направено от парламентарната естрада на 18 юли тази година:

„ Пореден българин е включен в един доста злокобен лист. И този лист не е на корумпирани политици, а е лист на хора, които имат друго мнение. Списък на хора за унищожаване. Списък в един уебсайт, който носи циничното име „ Миротворец “.

Една страница, която официално претендира да е украинска, само че е записана в Съединени американски щати, в един от американските щати Вирджиния. Една страница, в която от време на време се обновяват имената вътре в нея като се прибавят нови и се отстраняват остарели.

Премахват се, тъй като чисто и просто физически са отстранени. Иначе казано, убиват се хората в този списък… Бихме могли да хвърлим доста съществено обвиняване против държавното управление на Съединени американски щати, тъй като в последна сметка този уебсайт е регистриран в Съединените щати “.

Подобна позиция във връзка с „ Миротворец “ заемат президентът на България Румен Радев, говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова и Съюзът на българските публицисти (СБЖ).

В доста изявления „ Миротворец “ е определян като: лист за „ убийства “, „ очистване “, „ унищожаване “ и даже „ терористична организация “. Тази изразителност се подхранва от няколко действителни случая, в които авторитетни хора са убити скоро откакто имената и адресите им се появяват в уеб страницата „ Миротворец “. Няма доказателства за съществуването на връзка сред публикуването на имена в уеб страницата и убийствата на тези хора, нито за присъединяване на самия уебсайт в осъществяването им.

В доста страни опровергават изказванията, че „ Миротворец “ поддържа „ лист за очистване “. Анализатори позволяват опцията разказът за „ черния лист “ да е опит на Русия да дезинформира обществото и да подкопае доверието в неправителствената организация и в евроатлантическото пространство въобще.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР