Лидерът на опозицията във Венецуела Хуан Гуайдо официално е поискал

...
Лидерът на опозицията във Венецуела Хуан Гуайдо официално е поискал
Коментари Харесай

Гуайдо официално поиска военна подкрепа от САЩ

Лидерът на опозицията във Венецуела Хуан Гуайдо публично е изискал поддръжката на американските военни в продължаващата политическа и филантропична рецесия в южноамериканската страна. Това излиза наяве от писмо, оповестено от неговия делегат в Съединени американски щати Карлос Векио, оповестяват международните информационни организации.

" Приветстваме стратегическото и оперативното обмисляне, тъй че да осъществим нашето конституционно обвързване към венецуелския народ, с цел да облекчим страданията му и да възстановим нашата народна власт ", написа Векио в писмото до командира на южното командване на Съединени американски щати (SOUTHCOM) адмирал Крейг Фолър.

В писмото, което е с дата 11 май и беше оповестено от Векио в " Туитър ", той желае среща сред SOUTHCOM и " подобаващите членове " на доближения кръг на Гуайдо.

" Благодарим на Съединени американски щати за тяхното другарство, увереност и подготвеност да поддържат нашите непрекъснати старания да сложим жителите на Венецуела преди всичко и чакаме с неспокойствие плодотворно обмисляне и съгласуваност ", написа Векио.

Информацията идва скоро откакто самопровъзгласилият се за краткотраен президент Хуан Гуайдо съобщи, че е помолил Векио да се срещне с представители на Пентагона, с цел да " сътрудничи " за разрешаване на политическата рецесия във Венецуела.

През предходната седмица Гуайдо съобщи, че към момента обмисля възможна интервенция на Съединени американски щати като " вид ", потвърждавайки, че се пробва да откри " най-хубавия излаз от спора ".

Венецуела претърпява влошаваща се политическа рецесия от януари насам, откакто Гуайдо се самопровъзгласи за краткотраен президент. Гуайдо разгласи Векио за собствен дипломат в Съединени американски щати, като Вашингтон го призна за подобен.

Съединени американски щати и още 54 страни признаха Гуайдо за президент на Венецуела, до момента в който Русия, Китай, Турция и няколко други страни обявиха, че признават настоящия държавен глава Николас Мадуро за единствен законен президент на Венецуела.

Мадуро назова Гуайдо американска марионетка и упрекна Съединени американски щати в организирането на прелом във Венецуела, с цел да извърши насилствена смяна на държавното управление и да постави ръка върху ресурсите на страната. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР