Лидерът на КНДР Ким Чен-ун е намалил публичните прояви заради

...
Лидерът на КНДР Ким Чен-ун е намалил публичните прояви заради
Коментари Харесай

Ким Чен-ун е намалил обществените прояви заради коронавируса, вярват в Сеул

Лидерът на КНДР Ким Чен-ун е понижил обществените прояви поради ковид, заяви южнокорейското разузнаване, представено от " Ройтерс ".

Няма признаци Ким Чен-ун да е претърпял сърдечна интервенция. Изчезването му за три седмици евентуално е обвързвано с епидемията от ковид, осведоми " Йонхап ".

Ким участва на откриването на цех за торове, обявено от държавната медия на КНДР в събота. Това е първата му обществена демонстрация от 11 април. Отсъствието му докара до спекулации, че водачът на Северна Корея има здравословни проблеми. Южнокорейска медия заяви, че Ким е претърпял сърдечна интервенция.

Но Националната разследваща работа на Южна Корея заяви по време на чуване в Комисията по разузнаване към Народното събрание, че информацията за здравето на Ким Чен-ун е " безпочвена ".

По време на чуването член на комисията означи, че Ким нормално извършва отговорностите си, когато е отвън общественото пространство.

Депутатът разкри, че тази година има единствено 17 обществени прояви на Ким Чен-ун в съпоставяне със приблизително 50 предходни години, което разузнаването на Южна Корея счита, че е поради допустима зараза от ковид в северната съседка.

Пхенян твърди, че няма доказани случаи в страната.

Министърът по въпросите на обединяването на Корея Ким Йон-чул съобщи, че изгубването на Ким не е извънредно, тъй като страната е подхванала ограничения против ковид.

Не може да се изключи вероятността от зараза в КНДР, настояват от Сеул. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР