Лидерът на изселническата организация Бултюрк“ със седалище в Истанбул –

...
Лидерът на изселническата организация Бултюрк“ със седалище в Истанбул –
Коментари Харесай

Изселник прави нова етническа партия на българските турци

Лидерът на изселническата организация „ Бултюрк “ със седалище в Истанбул – Рафет Улутюрк разгласи, че ще учредява нова дясна партия. В нея ще могат да членуват български турци от двете страни на границата, съобщава    

По думите на Улутюрк основаването на нова политическа групировка е предизвикано от неудовлетвореността на мюсюлманите, които живеят както в България, по този начин и в Турция. Подкрепата за Движение за права и свободи е намаляла двойно през последните години и има потребност от дясна опция, която да съставлява мюсюлманите и пази техните права. Още повече, че Движение за права и свободи се обрисува от ден на ден като лява групировка.

Рафет Улутюрк споделя, че изборната интензивност измежду изселниците в Турция внезапно е намаляла по време на последните избори. Хората са разочаровани от съществуващите партии, които не оправдават техните упования. Политиците са се отчуждили от гласоподавателите и се интересуват от тях само преди избори. Не се ангажират действително с решение проблемите на турците в България и изселниците в Турция.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР