Украинският министър на вътрешните работи Игор Клименкообвини руската армия в

...
Украинският министър на вътрешните работи Игор Клименкообвини руската армия в
Коментари Харесай

Украйна: Русия екзекутира и отвлича цивилни в Харкивска област

Украинският министър на вътрешните работи Игор Клименкообвини съветската войска в случайни арестувания и изтезания на цивилни жители в град Вовчанск в Харкивска област, съобщи Агенция Франс Прес.

Районът е обект на засилено съветско нахлуване от 10 май.

" Руските бойци, които се пробват да се укрепят в града, не разрешават на жителите да се изтеглят: те започнаха да отвличат хора и да ги водят в изби ", заяви министър Клименко. Той се базира на оперативна информация.

Клименко загатна и за известия за " първите стрелби по цивилни " от страна на съветската войска.

" Жител на Вовчанск се опита да избяга, отказвайки да извършва заповедите на окупаторите. Руснаците го убиха. " - уточни министърът. Полицията е почнала следствие за военни закононарушения, увери той.

Руските бойци са упреквани в многочислени документирани закононарушения в Украйна - измежду най-ужасяващите е избиването на цивилни в Буча, предградие на Киев, окупирано от руснаците при започване на нашествието им.

Москва обичайно отхвърля тези закононарушения, като твърди, че те са инсценирани, макар многочислените свидетелства, улики и доказателства, уличаващи съветските военни.

Русия също по този начин е упрекната, че е депортирала украински деца на своя територия -престъпление, за което против Владимир Путин е издадена заповед за арест от Международния углавен съд (МНС). /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР