Европейската комисия започна разследване на социалните мрежи Фейсбук и Инстаграм

...
Европейската комисия започна разследване на социалните мрежи Фейсбук и Инстаграм
Коментари Харесай

ЕК разследва Фейсбук и Инстаграм - за създаване на пристрастяващо поведение у децата

Европейската комисия стартира следствие на обществените мрежи Facebook и Инстаграм по съмнение, че развиват пристрастяващо държание у децата и не ги пазят съответно от неуместно наличие, съобщи Агенция Франс Прес.

" Не сме уверени, че Мета е направила задоволително, с цел да понижи рисковете за физическото и психическото здраве на младите европейци на своите платформи в сходство с условията на европейския правилник за цифровите услуги (DSA) “, съобщи европейският комисар Тиери Бретон.

Това е шестото публично следствие, стартирано от Комисията, и второто, ориентирано против Мета, според новото законодателство, влезнало в действие през предходната година, за битка с противозаконното онлайн наличие.

Американската компания неотложно удостовери положителната си воля по този въпрос.

" Искаме младежите да имат безвредни, съобразени с възрастта им онлайн прекарвания и прекарахме десетилетие в създаването на повече от 50 инструмента и политики за тяхната отбрана. Това е предизвикателство, пред което е изправена цялата промишленост, и с неспокойствие чакаме да споделим с Европейската комисия детайлностите от нашата работа. " - съобщи представител на Мета.

Мета към този момент беше предизвестена през ноември за отбраната на малолетните, само че отговорите ѝ на формалните претенции от Брюксел очевидно не бяха счетени за задоволителни.

Започването на следствие " не предопределя неговия резултат ", акцентира Комисията. Процедурата ще даде опция на европейската изпълнителна власт да продължи да събира доказателства и да оказва напън върху Мета да направи усъвършенствания.

Брюксел е изключително угрижен за " рисковете, породени от дизайна на интерфейсите на Facebook и Инстаграм, които могат да употребяват слабостите и неопитността на малолетните и да предизвикат пристрастяващо държание ". /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР