Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов смята, че на Продължаваме промяната-Демократична

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов смята, че на Продължаваме промяната-Демократична
Коментари Харесай

Борисов: Освен мен ПП-ДБ нямат други приятели. Кабинетът трябва да е общ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов счита, че на " Продължаваме промяната-Демократична България " (ПП-ДБ) е " недопустим ", защото е строго партиен. Възможност за държавно управление обаче към момента има, в случай че в " шаблона се намерят места " за министри на ГЕРБ.

Това сподели той пред публицисти малко откакто от ПП-ДБ оповестиха проектокабинета си за втория мандат, отпред на който е акад. Николай Денков като предложение за министър председател.

Според Борисов възможният постоянен кабинет би трябвало да е общ и да е сред двете най-големи парламентарни групи. Той обърна внимание и на обстоятелството, че Асен Василев, който е предлагането за финансов министър на ПП-ДБ, е единственият претендент за министерски пост от всички водачи в новата коалиция.

" Вече имаме една чернова. И другите партии ще се произнесат. За нас е неприемлива, когато е строго партиен кабинет. Това е партиен кабинет, щом господин Асен Василев взе участие в него ", разяснява Борисов.

" Аз не споделям нито не, нито да. В този безпорядък, престъпност, миграция и обедняване нищо положително не ни чака и след 3-4 месеца резултатите от изборите ще са същите и ще водим същия диалог ", добави той.

Лидерът на ГЕРБ обаче се оказа сюрпризиран от обстоятелството, че ПП-ДБ са оповестили, че ще търсят поддръжка за кабинета си от всички партии в Народното събрание.

" Пожелавам им триумф. Считам, че с изключение на мен те други другари нямат... Много ще ми е забавен диалога им с Движение за права и свободи, " Възраждане " и Има Такъв Народ за подкрепа… ", сподели Борисов.

Той разяснява и терористичния акт против Иван Гешев, като осъди " чудовищния акт ", само че посочи, че все пак ГЕРБ няма да се откаже от правосъдната промяна и механизма за следствие на основния прокурор.

" Това е колосален акт. В същото време промяната ще продължи в Народното събрание, по този начин както сме поели ангажимент. Не съумяват да взривят промяната, която сме почнали ", съобщи Борисов.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР